Domnii Diaconescu şi Sârbu pleacă din pesede. Va pleca şi dl Băsescu?

Iată ca nu a cântat cocoşul de trei ori de la plecarea dlui Theodorescu şi dnii Cristian Diaconescu si Me Sârbu au zis pa şi pusi pesedeului. Dl Diaconescu – şantajatul lunii februarie – supărat, zice el, pentru faptul ca a fost urmărit si filmat ba cu cipilică pe cap şi ochelari – ceea ce pare un deghizament tipic pentru pensionari – ba ducându-se pe la nişte oameni de afaceri, ba pe la o doamnă considerată amantă. Ancheta sesizaţilor parchetari de – abia ce trebuie să fi început, cea pesedistă internă fără îndoială decisă de dl Ponta probabil la fel, dar dlui Diaconescu pare că i-a şoptit o viorea cine a fost capul rautăţilor si nu doar atât, dar si că liniştea nu poate fi aflată decât în braţele politice ale dlui Oprea şi alor săi independenţi. Dl Me Sârbu a tocat-o mai mărunt, având şi o discuţie cu dl Ponta – discuţie evident fără rezultat – în care a constatat (se putea altfel?) ca pesedeul nu ii poate susţine proiectele sale politice în domeniul legislaţiei muncii; aşa că a tulit-o tot la admirabilii independenţi care, după ce ca nu filează pe nimeni mai au şi niste opinii taman potrivite cu dl Me Sârbu. Asta mai ales că dl Sârbu a scapat-o că el este prieten cu dl Oprea. Ah!

Ca un prim deci, a rămas ca pesedeul ar fi format din tipi care se ocupă mult cu filmatul si care nici nu ar ţine cu poporul muncitor, pe care doar dl Oprea şi ciracii săi i-ar putea proteja. Ştampile nu prea observate şi nu prea discutate mediatic, totuşi.

Iată că media a început să cârcoteasca – ceea ce dl CVT ţipă prin publicaţiile sale de vreo câteva luni bune de zile – că dl preşedinte Băsescu ar fi foarte bolnav. Cancer în metastază, dacă ar fi să le dăm crezare, ceea ce ar însemna ca dl Băsescu să plece si el peste o perioadă de timp nu prea lungă. Se nasc nişte întrebări din acest zvon din ce în ce mai insistent: de ce dl Băsescu a fost lăsat sa candideze la preşedinţie bolnav? De ce cetăţenii nu sunt informaţi despre situaţia reală a sănătăţii preşedintelui? De ce nu este constituită o comisie medicală care să evalueze posibilităţile preşedintelui de a-şi exercita mandatul? De ce ceilalţi politicieni tac? De ce media a tăcut pâna acum?

În contextul ştirii de mai sus, lupta pentru şefia senatului capătă alte semnificaţii: preşedintele – in caz de tratament – ar intra in imposibilitate de a-şi exercita funcţia pentru câteva luni de zile ori poate pentru totdeauna, nu am mai putea discuta de un scurt interimat ca acela al dlui Văcăroiu. În câteva luni de zile se pot întimpla multe, poate cădea un guvern, iar interimarul nu ar putea lucra cu oamenii actuali ai preşedintelui. De aici ideea de înlocuire a dlui Geoană cu un pedelist ori o pedelistă, mai aproape de sufletul prezidenţial.

Sigur ca şi destinul dlui Oprea şi al partidului său de independenti – în fapt trădatori ai altor partide – depinde de sănătatea şi de viaţa  actualului preşedinte. Sub rezerva că planul ar fi cu bătaie mai lungă şi că ar putea fi susţinut pe respectiva perioadă lungă de timp. Cum zicea o vorbă, viaţa ca aţa, drumul ca fumul.

Reclame