Comemorare: Sorin Botnaru.

Sorin Botnaru

Sorin Botnaru

Astăzi, o mică parte dintre cei care l-au cunoscut comemorează un an de la moartea lui Sorin Botnaru. Politic, un participant la evenimentele din 1989,  marcant parlamentar şi  fruntas al PNL în primii ani de după 1990, iar apoi fondator al unei efemeride politice, Partidul Liberal Creştin. Profesional, sociolog si autor al unor interesante cărţi despre Toma Alimoş şi Mioriţa şi nu numai.  A murit acum un an de zile, moartea sa fiind puţin remarcată. Ar fi dorit să îşi scrie memoriile despre perioada 1989 – 1996. Nu a mai reuşit. O pioasă reamintire la un an de la moartea sa.

Reclame

3 gânduri despre „Comemorare: Sorin Botnaru.

  1. Dumnezeu sa-l odihneasca in pace! A fost un om integru si un intelectual remarcabil! A fost printre putinii revolutionari autentici, fara „certificat de revolutionar” si fara „foloasele” ce au decurs/au fost revendicate de catre cei care, nu-i asa, s-au jertfit pentru patrie! Cartile lui, despre baladele Miorita si Toma Alimos, intr-o cultura normala, nemanelizata, ar avea circulatia pe care o merita, ar fi teme de discutie. A murit discret, cum a si trait, desi a facut multe! Inca odata, Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!

  2. Dumnezeu sa-l odihneasca in pace! A fost un om integru si un intelectual remarcabil! A fost printre putinii revolutionari autentici, fara „certificat de revolutionar” si fara „foloasele” ce au decurs/au fost revendicate de catre cei care, nu-i asa, s-au jertfit pentru patrie! Cartile lui, despre baladele Miorita si Toma Alimos, intr-o cultura normala, nemanelizata, ar avea circulatia pe care o merita, ar fi teme de discutie. A murit discret, cum a si trait, desi a facut multe! Inca odata, Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!
    adrian boeru.

Comentariile sunt închise.