Ce ştie Băsescu şi nu ştim noi?

Joi noaptea, Consiliul de Securitate al ONU a decis instituirea unei zone de excludere aeriana asupra Libiei, adoptând rezoluţia prezentată de Franţa, cu 10 voturi pentru şi 5 abţineri. S-au abţinut: Rusia, China, Germania, Brazilia, India. Au votat pentru: SUA, Marea Britanie, Franţa, Bosnia&Herţegovina, Columbia, Gabon, Liban, Nigeria, Portugalia, Africa de Sud.  Urmare a acestei rezoluţii, se pregetesc să participe, în câteva ore, la zona de excludere aeriană: Franţa, Marea Britanie, Canada, Australia, Norvegia, Danemarca (conditionat de aprobarea parlamentului), Polonia (nu cu forte combatante, doar logistic şi umanitar). Cu intenţie de participare: Qatar şi Emiratele Arabe Unite.

A devenit notorie recenta enervare a dlui Sarkozy pe dl Băsescu în chestiunea libiană, deoarece dl Băsescu, în numele României, dar fără consultarea vreunei forţe politice, a poziţionat  ţara in contra poziţiei franceze. Sigur că, în termenii în care pedeliştii şi prezidenţialii români împart lumea – adică în oameni de succes si neputincioşi, conform specificatiei dnei Elena Udrea – dl Sarkozy a devenit un neputincios: pe locul al 3-lea în preferinţele electorale ale francezilor şi fără nici un gând de a obţine 10 voturi pentru pe secundă prin intermediul ambasadei Franţei la Bucureşti. A mai pus şi o talpă cu ocazia Schenghenului, aşa că nimic mai firesc decât ca gloriosul presedinte să îl facă niţel să simtă ce inseamnă să ieşi dintre oamenii de succes. Surprinde însă poziţionarea faţă de licuriciul cel mare: să se fi săturat gloriosul preşedinte, amintindu-mi vorbele sale citate de presă, să i-o mai sugă licuriciului cel mare şi să găsească mai placută o limbuţă plasată în fugă licuricioaiei Angelika?

Ori poate că în această poziţionare internatională, în care poate că Angelika doar nu a dorit să trimită armată pe unde au fost germanii în al doilea razboi mondial, sunt semnificaţii pe care doar gloriosul preşedinte le ştie iar noi nu, fiindcă facem parte dintre cei consideraţi de ei neputincioşi?

Reclame