Miracolul lupilor.

Căutând pe Youtube câteva secvenţe din „Miracolul lupilor”, un film cu Jean Marais şi pe care în copilăria mea nu am reuşit să îl văd ca lumea la cinematograf – era mare înghesuială în sală, lumea stătea şi în picioare, iar eu, un copil, de abia puteam zări câte ceva pe ecran – am avut surpriza să găsesc filmul integral dar vorbit în limba…rusă. L-am adus pe blog pentru toţi cei care fie că nu au reuşit să vadă filmul la vremea lui, fie că l-au apreciat ca actor de film pe Jean Marais. Iată rezumatul filmului, de pe imdb.com: Charles le Temeraire asks in marriage Jeanne de Beauvais, daughter of King Louis XI, wishing to get her valuable lands in dowry. The King is wise to this, and since his daughter does not feel inclined to accept, he refuses. Charles sets up a plan to abduct the prince, in a way that the suspicions will fall upon Robert de Neuville, a noble enamoured of the princess. Robert manages to free her from the castle where she was being kept. Charles keeps setting traps, and managing people to perjure against Jeanne, and the King himself. Finally, Jeanne escapes alive from a pack of wolves, who set watching the lady alone in the snow covered woods, instead of attacking her. Charles does yet accuse her of being a witch – wishing to have her dead rather than being the wife of Robert… Robert will be her champion in a Judgement of God. Will the ‘miracle of the wolfs’ repeat itself, or fearless Charles defeat Robert in the sword duel?

Dintre actorii din rolurile principale, doar Roger Hanin mai traieşte astăzi. Filmul durează 100 de minute, vizionare plăcută!

Dacă aţi suportat filmul şi v-a placut, câteva date istorice, deoarece se pare că versiunea din 1961 a filmului este mai departată realitatea istorică decât versiunea filmului din 1924, versiunea pe care, desigur, nu am vazut-o şi nici nu cred că o vom găsi pe Youtube. Jeanne de Beauvais este, în realitate, Jeanne Laisne sau Furquet zisă şi Jeanne Hachette, eroină a rezistenţei franceze în faţa invaziei din 1472 a lui Carol Temerarul. Robert de Neuville: pe net apare un Robert de Neuville care face o donatie pe la anul 1102, un Robert de Neuville în Dictionarul filosofilor medievali, şi un Robert de Neuville pe Facebook, dar bănuiesc că acesta din urmă nu este din secolul al XV-lea.

Jeanne Hachette

Jeanne Hachette, sursă Wikipedia.

Anunțuri