Să fiţi sănătoşi!

“Ori se înţeleg, ori pleacă” – a zis gloriosul presedinte acu’ vreo doua weeci, cu referire la cei doi luptatori de mma din cusca bolilor si mortii. Si cum gloriosul a zis cred ca de mai multe ori ca el este un partener pedelist, atunci era cam de la sine inteles cam cine trebuia sa plece. Udemereul a inteles cu siguranta – ca si faptul ca trebuie a se multumi cu o felie minoritara, ca minoritari ce sunt, in acest domeniu – cine trebuie sa plece, dovada nu doar ca dl Cseke a demisionat, dar si ca udemere a numit repede-repede un alt ministru, pina nu se raceste fotoliul. O miscare cu multiple avantaje: o piine de mincat pentru media care a mai tras o gura de rating la vreme de concedii din dezbaterea detaliilor, de doi bani speranta pentru unii opozanti care si vedeau crapind zidaria guvernamentala si poate chiar subiecte oarecum neutre cu care pot fi incepute foarte bine discutii de impacare intre sotii si iubitii certati – si uite asa am putea zice ca, demisionind, dl Cseke isi aduce o contributie la natalitate, poate este bine sa fie avut in vedere pentru medalia Gloria Materna. In realitate, vorba preluata de dl Nastase, “ramine cum am stabilit”: coeziunea pedelisto-udemerista a primit un clei nou de oase, de la Oradea si – cum Clujul a devenit un element de referinta in viata noastra – putem modifica o expresie devenita cunoscuta datorita familiei Becali in “te fac de la Cluj in sus” ori ” te fac de la Cluj in jos”, noul ministru al bolilor si mortii fiind un facut de la Cluj in sus.
Sigur ca, daca vedem in sanatate o afacere imobiliara, atunci putem discuta de o asa zisa privatizare, in acelasi inteles din ultimele doua decenii, in care cresterile de preturi au fost oficial denumite liberalizari iar furturile din avutul statului privatizari. Mai precis, am discuta, cred, despre insusirea imobilelor spitalicesti, pentru acei pedelisti si udemeristi care se considera prea destepti pentru a cheltui bani in investitii private in cladiri destinate activitatilor din sanatate. De aici se deschid, cred, doua cai: prima, aceea de a-i impiedica pe respectivii in ceea ce doresc a face, dificil lucru in conditii de minoritate parlamentara, mai ales ca sunt de parere ca si unii uneperisti saliveaza la asa o bucatica si, deh, majoritatea subtire cu cheltuiala se tine, dar poate nu imposibil, oricum lupta trebuie data – si a doua, mai de viitor, reparatia stricaciunilor provocate de actualii guvernanti. Poate ar trebui luat in analiza un avertisment politic al opozitiei ca nu va recunoaste privatizarile din sanatate dincolo de o anumita limita, cu toate consecintele care pot decurge de aici. Trecind dincolo de convingerea pe care mi-a creat-o aseara dl Oprescu si anume aceea ca dintr-o primarie ies mai multe parale decit dintr-un spital mare (ca sa nu mai vorbesc de sansele mai mari de a avea statuie, ocazie de cistig pentru viitorimea in ale primariei), remarc faptul ca demisia dlui Cseke este, pina la urma, un mic succes politic al guvernantilor: gloriosul presedinte a avertizat, vedeti citatul de deschidere, deci nu este vinovat pentru situatia din sanatate; a zis ca a discutat cu dl Boc, deci guvernul s-a preocupat; dl Cseke a demisionat, adica s-a simtit si ce naiba sa mai reprosezi unui om care a plecat singur, dl Ritli de-abia a venit, si ce-i mai poti cere sa faca in ultimul an inainte de alegeri – ce sa faca pentru noi, deoarece pentru el si pentru ei va face cu siguranta. Si cine este vinovat atunci? Ei, na, este la mintea cocosului, bolnavii! In loc sa se duca la munca, romanii se imbolnavesc si mor, ai dracului!

Anunțuri

3 gânduri despre „Să fiţi sănătoşi!

  1. Pingback: O plimbare prin Alpii Elveţiei (III) | Ţara vorbelor în vânt

  2. Ca se imbolnavesc si mor – nu-i asa o mare chestie pentru GURIvernanti, din moment ce ‘ies din sistem’ ! 😀
    Necazul este cu cei care se imbolnavesc si se incapatineaza sa nu moara, stricindu-le bocilor frumusete de statistici propagandistice …

Comentariile sunt închise.