NOKIA.

Ştirea privind plecarea Nokia de la Jucu face acum ocolul ţării. Afacerea Nokia de aici de abia a ţinut trei ani şi confirmă faptul că aşa-zişii investitori străini apar pe meleagurile mioritice – ori intenţionează să dea comenzi aici –  doar atunci când sunt, în general, în oarecare dificultate ori atunci când primesc semnale politice. Sigur că rămâne de analizat responsabilitatea guvernanţilor noştri. Sigur că rămâne să analizăm dacă există vreo legătură între abandonul Nokia de la Jucu şi recenta opoziţie a Finlandei privind admiterea noastră în Schengen. Sigur că, pe plan pur ingineresc, rămâne a vedea daca nu cumva Nokia va renunta de fapt la o fabrică şi vreun producător chinez va pune sigla Nokia pe produse proprii. Cu certituditudine pot afirma însă eşecul politicii economice româneşti de-a lungul a două decenii, iar, în ultimii ani, eşecul politicii româneşti în toate domeniile. România nu a produs nimic decât dezindustrializare şi câţiva miliardari fără merite pe care nu se poate conta, cu preţul sărăcirii celorlalţi. Şi mai afirm că, macar în domeniul industrial, trebuie să luăm totul de la zero. Cu alţi politicieni.

Reclame

2 gânduri despre „NOKIA.

  1. Comentariu corect! Ma intreb de ce nu fac si televiziunile „libere” astfel de comentarii! In rest, clasa politica de care e nevoie, nu se intrevede. Am trimis recent un comentariu critic pe blogul lui Mihail Neamtu, cel cu Noua Republica. Era o critica, fara injurii, la adresa lui V. Tismaneanu, care a fost cenzurata, lasandu-se un final care e ininteligibil fara ce am scris inainte. Am intervenit si ca sa vedeti care este „orizontul de asteptare” in ce priveste o viitoare clasa politica!

  2. Andrei, nu va sfatuiesc sa comentati pe unele bloguri, va pierdeti vremea. Iar interventia in textele comentariilor nu mi se pare un lucru corect: ca detinator de blog, ori publici un comentariu asa cum a fost trimis, ori nu il publici deloc. Va multumesc pentru vizita si pentru timpul consumat.

Comentariile sunt închise.