Dl Basescu la nadir politic.

Imi este greu sa ma pronunt daca dl Arafat are sau nu ambitii politice. Unele lucruri ma fac sa cred ca da, printre ele si faptul ca a asistat, ca secretar de stat, fara nici o reactie publica, la mai multe minuni comise in sanatate de guvernanti – si a avut o reactie doar atunci cand existenta SMURD-ului a fost periclitata. Declaratiile sale lasa a se intelege ca nu. Vom vedea, oricum, indiferent opinia mea, expertiza sa si meritele sale in medicina de urgenta nu le ia nimeni. Daca dl Arafat este inca subiect al intrebarilor pe care mi le pun, dl presedinte Basescu este subiectul unui raspuns: a ajuns, in opinia mea, pe deplin la nadirul politic. Orbit de succese politice din trecut ori presat de interese personale, presedintele – in opinia mea – a fortat nota si a fost si neglijent, punand cetatenii, prin comportamentul sau, in fata situatiei – limita care nu este chiar atat de ipotetica, aceea de viata/moarte. Iar cetatenii au ripostat, de aceasta data, cu un veto decis. Numarul manifestantilor de aseara este putin important, este insa important faptul ca oamenii au manifestat in mai multe orase. Este important si faptul ca manifestantii au decis sa se expuna represaliilor si pedepselor, mergand sa demonstreze la Controceni fara autorizatie. Cel mai important mi se pare insa faptul ca, prin tentativele prezidentiale, mai ales din primul mandat, de pozitionare fata de popor, manifestatiile ar fi trebuit sa nu se produca. Cred ca in acest moment dl Basescu a ramas presedintele nimanui, poate al unui grup de oameni; cu siguranta ca el nu mai este acum nici macar presedintele celor care l-au votat. Iar daca el a fost locomotiva pedeleului, atunci tot el pare a fi piatra de gatul acestui partid, care se afla in fata perspectivei de a fi scos de romani din parlament.

Reclame

4 gânduri despre „Dl Basescu la nadir politic.

 1. Buna ziua
  Numele meu este Constantin Iacob si va propun sa facem un schimb de linkuri – 3 way link exchange – in sensul ca eu voi pune linkul dumneavoastra pe http://iasimylove.blogspot.com/ iar dumneavoastra imi adaugati un link catre http://iasi365.com cu titlul Anunturi Iasi (fara diacritice)
  Astept raspuns de la dumneavoastra indiferent daca acesta este pozitiv sau negativ. In caz ca sunteti de acord trimiteti-mi titlul pe care il doriti si linkul
  Un an nou fericit si sa vi se indeplineasca toate dorintele.

  • Nu.
   Dar puteti semnala noile aparitii de articole pe blogul dvs. si voi publica semnalarile respective.
   Va doresc un an cum n-ati mai avut niciodata.

 2. Cred ca mesajul protestatarilor este mai mult decat sustinerea Dlui. Arafat, care, desigur, o merita! Protestatarii vor sa transmita- si transmit! – ca e nevoie de profesionalism in administratia tarii, nu de inventii „politice” ca Udrea, unul Olteanu, mai prost decat pantofii pe care-i poarta, sau, de ce nu multi altii din randurile opozitiei, pentru ca si acolo numarul incapabililor, corupti si obraznici, este la fel de mare! Ar putea fi o noua Revolutie, o intoarcere la competenta si, de ce nu, inceperea judecarii, nu numai politice, a celor care au furat la umbra „iresponsabilitatii” in politica. Pentru medici exista malpraxis, pentru poloticieni- care au un spectru mult mai larg in care-si misca impostura, decat un medic ce greseste fata de un individ- insa nu exista. In plus, tot scandalul a fost declansat de mitocania lui Basescu- pe care nici macar, ca porecla, nu-l poti numi presedinte-, care a fost atat de neinspirat- el, marele om politic!- sa se ia mitocaneste, ca in port, de un om decent si la locul lui, care a afacut ceva in tara, spre deosebire de el. Dealtminteri, aceasta „mitocanie” e forma de abordare a oricaui om capabil, de catre cei din clasa politica. Daca le raspunzi pe masura, spun ca nu esti politicos. Tot ce fac de 22 de ani in tara e, dupa ei, numai grija, politete si resposabilitate fata de oameni. Niste cazatiri umane care, ca pe maidan, au acaparat conducerea tarii! Alo, cei ce-i manipulati, nu aveti alte exemplare decat cele pe care ni le-ati tot dat din decembrie `89! Voi cei din servicii si, sa zicem, supra-servicii!

Comentariile sunt închise.