Tovarasul Arhonte, un sac cu lozinci. In aparenta. Periculos, in esenta.

Nu in concluzii, dar intr-o intrebare referitoare la magistrala cuvintare a tovarasului Arhonte – ca un odgon rosu calauzitor, cu incomensurabila valoare teoretica si practica – m-as asocia dlui Valentin Stan: ce intelege tov. Arhonte prin „Parlamentul, cu rolul sau de principal legiuitor, in contextul in care constitutia tarii zice, la art. 61: (1) Parlamentul este organul reprezentativ suprem al poporului roman si unica autoritate legiuitoare a tarii ? Articol care ne lamureste si ca presedintele nu este reprezentantul suprem al poporului si si explica modul in care presedintele se refera la parlament. Aaa, smecherul tov. Arhonte doreste probabil a specula ideea cum ca unica autoritate legiuitoare nu ar insemna acelasi lucru cu unicul legiuitor. Ceea ce inseamna ca tov. Arhonte are in vedere introducerea si oficializarea unor legiuitori secundari. Unul ar putea fi presedintele, daca s-ar apuca sa dea decrete cu putere de lege. Asta pe linga asa-zisele asumari de raspundere guvernamentale.

Obiectivul nostru este să consolidăm toate semnele bune ale măsurilor şi reformelor realizate şi să le concretizăm în beneficiul cetăţenilor.” Asadar, tov. Arhonte vrea sa consolideze semne . Pai, care sunt semnele bune ale masurilor si reformelor dlui Basescu, fiindca la ele banuiesc ca se refera tov. Arhonte? Poate semnele de circulatie. Asteptam, deci, din partea tov. Arhonte, lista semnelor bune. Si ii urez succes in munca grea de consolidator de semne. Iar prietenii presedintelui ar putea observa faptul ca tov. Arhonte ii da dlui Basescu un sut undeva, deoarece aceeasi fraza sugereaza si ca semnele chinului prezidential de atita amar de ani, in care ne-a distrus vietile, sunt subrede!

„Să convertim creşterea economică din limbajul sec al cifrelor în vieţile oamenilor”. PCR curat, copii! Deci, ca pe vremuri, in Scinteia: aplauze puternice, indelungate. Ovatii. V-ati ridicat in picioare?

Inchei acum si va las si dumneavoastra destule paragrafe asupra carora sa va ginditi. Aveti la ce.

Reclame

2 gânduri despre „Tovarasul Arhonte, un sac cu lozinci. In aparenta. Periculos, in esenta.

  1. Adica tov. Arhonte asta, se joaca de-a organu’? Sau … cu? Asta imi aminteste o zicere de mare cuprindere:
    „Am copilarit intr-o familie atit de saraca, incit, daca n-as fi fost baietel, nici n-as fi avut cu ce sa ma joc!” (citat aproximativ)
    Oricum, trebuie aplicata o usoara corectie rationamentului de mai sus. Fiindca poporul roman, in intelepciunea sa bimilenara, poate avea un organ suprem si unul… si mai suprem.
    Si, uite-asa, ajungem sa consolidam valorile perene ale comunismului pe care „tomnai l-am condamnat, tovahasi!”:
    „Utecistii de aziii, …………… de miiine!”

Comentariile sunt închise.