Prea greu pentru Romania.

Generalul Wesley Clark, portret oficial in Wikipedia.

Generalul Wesley Clark, portret oficial in Wikipedia.

Prezentat ca un personaj cu dragoste de afaceri si dornic de a aduce turme de investitori americani pe plaiul mioritic, muncind fara plata, numai pe casa, masa si, probabil, un rind de haine pe an, domnul Wesley Clark nu pare a fi si a fi venit exact cum a fost prezentat.

Cu ascendenta in evreii bielorusi, dar si cu ascendenta engleza si pe linia familiei Kohen – conform Wikipedia – si crescut in religia baptista pentru a fi ferit de activitatile antisemite ale Ku Klux Klan, iar apoi trecut la catolicism, religia sotiei sale, Wesley Clark a avut o cariera sclipitoare si norocoasa: elev stralucit, student stralucit, militar stralucit si – norocul- supravietuitor al unei rafale de patru gloante de AK-47 primite in Vietnam. Conform Wikipedia, ordonase deschiderea focului asupra trupelor rusesti ajunse independent pe aeroportul din Pristina, Kosovo, conflictul militar fiind evitat de capitanul britanic Blount, care nu a executat ordinul si de generalul britanic Mike Jackson, care i-ar fi zis lui Wesley Clark „nu voi incepe al treilea razboi mondial pentru tine”. Dupa serviciul militar, in prezent, dl Wesley Clark este co – chairman al Growth Energy si director (in board) al BNK Petroleum. Nu reusise, de la retragerea din armata si pina in 2003 sa-si realizeze obiectivul personal de a cistiga 40 milioane de dolari, totusi cistigase 3,1 milioane.

Personaj absolut stralucit pe toate planurile profesionale pe care a activat, cu studii post universitare in filosofie, politica si economie la Oxford, ajungind sa comande milioane de militari, si, vezi episodul aeroportul Pristina, om care nu ezita sa dea foc lumii pentru a indeplini ordinele si a-si atinge scopurile, Wesley Clark mi se pare un personaj de calibru prea greu pentru Romania, o tara ramasa in vreo 16 milioane de locuitori si cu o armata sub suta de mii de militari, desi, ce-i drept, daca ne luam dupa dl Cameron, o vom depasi curind pe cea britanica, ce va ajunge la optzeci mii. Un personaj mai degraba, chiar in statut de militar in retragere, de importanta zonala – zice-se prieten cu Hillary Clinton si, atentie, cu George Soros – decit de importanta locala. Un personaj care, sunt convins, cu tot apetitul declarat al dlui Wesley Clark pentru afaceri si numai pentru afaceri, a facut cel putin doua armate, una mai din apropiere si alta mai de departe, sa holbeze ochii cit cepele. Un personaj despre care am inceput sa cred ca mai degraba i-a fost sugerat din exterior dlui Ponta ca si consilier, poate pe un drum ocolit, decit din interior. Un personaj care sper ca va face bine, totusi, tarii noastre. Un personaj caruia ii pot ura, deocamdata, bine ati venit in Romania, domnule Clark!

Anunțuri