Ba.

Referendumul pare sa nu fi strins, pina la urma, necesarul de 50%+1 vot, declaratiile dlui Sova sunt din ce in ce mai subtirele si bazate – de paca ar fi scrieri de pe un blog – pe ceea ce el crede. Desigur ca voturile se centralizeaza in mod oficial si cine stie ce ar mai putea aduce aceasta centralizare. Ca un soi de minune, totusi.

Sigur ca absenteismul electoral inca mare al cetatenilor romani este si trist si ingrijorator. A prefera sa bei o bere in loc sa te pronunti in ceea ce priveste societatea in care traiesti, viata ta, este, mai ales atunci cind preferinta se prelungeste pe decenii, nu usor de constatat.

Tot sigur este ca momentul in care vor apare, poate ca in aceasta generatie inca, rezultatele recensamintului de anul trecut va fi unul de convulsie morala, care va pune, probabil, in evidenta faptul ca acest referendum a indeplinit, practic, conditiile de participare referitor la numarul actual al cetatenilor romani. Motiv pentru care dl Videanu a si inceput o actiune preventiva, vorbind de numarul persoanelor cu drept de vot si nu de cel al persoanelor inscrise in listele electorale.

Pina la urma, prin pretentia ca absentii de la vot au absentat in favoarea lui si distorsionind crunt sensul si intelesul absenteismului la vot, dl Basescu introduce noutatea electorala a absenteismului favorabil. Mai trebuie doar ca romanii sa precizeze, in viitor, in favoarea cui nu se prezinta la vot, nu?

Si o constatare deloc optimista: aceea ca dna Merkel nu este deloc mai buna ca dl Basescu.

Anunțuri