Biruinta se scufunda!

Decizia de ieri a curtii constitutionale, intr-un fel surprinzatoare, insa fireasca, daca stai sa te gindesti nitel, este – cred – inceputul inlaturarii definitive a dlui Basescu de la presedintie. Curtea constitutionala spune, in esenta, useleului „aratati ca – potrivit unor liste electorale corecte – cvorumul prezentei la vot a fost indeplinit si il terminam”. Urmind ca dl Basescu sa ramina numai un vajnic navigator in internet. Directia principala a luptei politice se muta, in aceasta luna, in primarii unde, in locul corectitudinii la care indeamna curtea constitutionala, vor avea loc, macar pe ici pe colo, alte tentative de a distorsiona lista alegatorilor: primarii uselisti sa o reduca pe cit posibil, iar cei pedelisti sa o tina supradimensionata; in timp ce primarii independenti, dupa cum le va fi independenta. In fapt, dorinta pedelista de anulare a alegerilor locale, desi aceasta formatiune politica este prima responsabila pentru starea listelor de alegatori, acunde dorinta de refacere a conducerilor primariilor asa cum erau inainte de alegerile respective tocmai in perspectiva revederii listelor de alegatori.

Aceste zile, de renuntare la dl Basescu in doua etape, ar putea fi interesante si pentru macar o parte dintre sustinatorii sai mai influenti, care vor descoperi ca ar trebui sa se descurce si fara el. Si ca si pot. Nu de alta, dar frazele Deutsche Welle sunt foarte clare – as putea sa pariez ca minunata Angelika a primit niste mesaje prin internet de la cetateni romani – si iata ca dl Gitenstein a ramas sa lupte pentru locul al doilea in afirmarea si confirmarea democratiei pe plaiurile mioritice. Urmeaza prima perioada din viata dlui Basescu in care nu va mai fi angajat al statului: nu va fi ofiter angajat al marinei de stat, nu va fi reprezentant in strainatate, nu va fi inspector ministerial ori sef de departament, nu va fi ministru, nu va fi deputat, nu va fi presedinte. Si  nu va fi nici sef de partid. Asa ca, dupa o perioada de vorbareata reculegere, ne putem trezi cu reinventari personale ale popilor, damelor, fantilor din cartile sale de joc, care si-ar putea cauta propriile castele, inclusiv baba care o da soldatului si soldatul insusi.

In plus, cuplul Antonescu – Ponta primeste o sansa, poate nesperata, aceea de a avea o perioada de proba de cinci saptamini in care sa arate ca Romania poate fi guvernata si altfel decit in cazul cuplurilor Basescu – Boc si Basescu – Ungureanu. Cetatenii romani i-au luat, deocamdata, in leasing si ramine sa vedem daca vor achita – in toamna – si valoarea reziduala.

Anunțuri

4 gânduri despre „Biruinta se scufunda!

 1. Optimist!
  Din păcate CCR nu cred că va trece de acel 5-4, aşa că nu se va putea pronunţa. Mai departe vom vedea, dar din păcate lucrurile nu vor intra în făgaşul normal.

  • Nu optimismul ne tine in viata?
   Ca sa dea prima pronuntare, cea cu listele permanenta, ccr a trecut de 5-4, cred.

   • Păi da, aia a fost după ce n-au căzut de acord, chipurile pentru a stabili nişte reguli pe care, vezi Doamne, ar putea ajunge să întrunească cvorumul. În realitate tot „pârdalnicu” de cvorum e de vină, şi la referendum da’ şi la validare! 😯

Comentariile sunt închise.