Minciuna si adevar.

Doua dintre subiectele pe care cred ca dl Basescu le va aborda cu dl Barroso azi la Bruxelles sunt congresul PPE – proiectat a avea loc la Bucuresti – si primirea noului partid pro prezidential, Forta Civica, in PPE. Ambele subiecte destul de complicate: primul, deoarece nu se stie cite oua clocite vor fi gasite prin Bucuresti la sosierea delegatilor, iar al doilea fiindca PPE deja contine trei membri romani (PNT-CD, UDMR, PDL) iar cu Forta Ciuvica (!!!) ar fi deja o mica inflatie. Cum a scris, premonitoriu cred, Marin Sorescu¹,

Şi-ncă n-ar fi fost nimic,
Dacă nu mi-ai fi manglit
Punga mea cu bani fişic!

adica nu ar fi nimic impotriva discutarii acestor subiecte de catre persoanele in cauza, numai ca dl Basescu, pentru aceasta calatorie, cheltuieste din bugetul presedintiei, adica din taxele si impozitele noastre, ale contribuabililor, ale milioanelor de nimeni din Romania – si nu din cotizatiile adeptilor sai imprastiati prin diverse partide autointitulate de dreapta, cum ar fi fost normal.

Oficial, dl Basescu zice ca va discuta „rezistenta” institutiilor din Romania in fata „puciului”. Si aici sunt citeva lucruri de spus: unul, acela ca mai oarecine l-a sustinut pe el a fost asimilat cu o institutie. Dar, principalul, sa-i amintesc ca institutia cea mai importanta din Romania, mai importanta decit presedintia, este Parlamentul. Cu alte vorbe, opinia mea este aceea ca presedintele se deplaseaza pe banii nostri pentru a denigra o institutie mai importanta decit presedintia.

–––––––––––––––––––––––––––––––––

Bibliografie: ¹) Marin Sorescu – De of si de aoleu – http://agonia.ro/index.php/poetry/151264/index.html

Anunțuri