Inca patru ani cu Gitenstein?

Gestul – se zice -masonic al fiicei dlui Barack Obama (in fotografie) consacra victoria acestuia in alegeri. O victorie ceva mai strinsa decit se pronostica – estimarile il creditau pe dl Obama ca obtinind 330 de electori si a obtinut 303 – si pe care media a incercat, pentru audienta, sa o prezinte ca si mai strinsa, desi calcule probabilistice afirmau ca dl Obama avea 75% sanse de cistig. Votul popular 50,3% a parafat aceasta victorie. Victoria dlui Obama a adus si un plus de 3 senatori democrati, consolidind majoritatea democrata senatoriala. Democratii au fost insa fripti la camera reprezentantilor, acolo unde republicanii au 232 de fotolii cistigate contra 191. Dl Obama va avea, deci, o administratie in care opozantii politici detin majoritatea parlamentara. Cum ar veni, majoritatea americanilor l-au votat, insa l-au pus sub tutela opozantilor politici. Altfel, de acord cu ideea dlui Obama ca daca esti presedinte atunci iti iubesti mai mult sotia: esti suficient de ocupat si nu poate sta prea mult pe capul tau.

Problema noastra nu este alegerea dlui Obama ci perpetuarea ambasadorului Gitenstein pe aici. Inca patru ani cu dl Gitenstein si chiar ca ne va iesi parul prin caciula. Asa ca, draga dle Obama, daca, asa cum ati zis, binele incepe de azi ( ce basist suna, sa traiti bine!), faceti-ne un inceput de bine si trimiteti-ne un ambasador care sa nu se mai amestece in viata noastra.

Anunțuri

2 gânduri despre „Inca patru ani cu Gitenstein?

  1. Depinde – si poate ca depinde nu doar de Obama ci si de trabucul dlui Gitenstein. Ori poate de salutul masonic al familiei Obama. Dincolo de acestea, lucrurile stau cam asa: in urma cu patru ani, dl Gitenstein a fost rasplatit – cum s-a mai putut, fiindca trebuia sa fie Monicul Macovei al SUA – cu ambasada de la Bucuresti. Un post care a fost cumva ridicat in rang, prin constructia noii ambasade, pentru ca vajnicul nostru obamist sa nu se simta prea parasit si urzicat. In aceste alegeri insa, el nu a mai putut face parte din staff-ul de campanie, asa incit meritele prin prisma carora este apreciat acum sunt altele: activitatea de ambasador, plus daca o fi reusit sa trimita niste parale de campanie, cu sacosa de plastic, dat fiind statutul sau diplomatic ( vai, dar ce urit gindesc eu despre dl Gitenstein, nici pomeneala de asa ceva!).

Comentariile sunt închise.