Dle Tariceanu, vreau sa fac un tort cu mere!

Nici nu am apucat sa urmaresc trei filmulete pe Youtube despre cum se fac torturile cu mere, de cind mi-am permis sa remarc o atitudine a dlui Radu Campeanu, ca dl Tariceanu si-a si anuntat posibila candidatura la prezidentiale. Va dati seama ce au inceput sa freamete alegatorii, inca de pe acum, cu gindul la prezidentialele din 2014! Cred ca electorii au inceput deja sa se inscrie pe listele de asteptare la cozile care vor fi la sectiile de vot, peste doi ani.Lasind la o parte ideea, foarte fireasca dealtfel, ca vinzarile la masinile Ford merg prost de tot – dealtfel am credinta ca dl Tariceanu nu s-a priceput niciodata sa vinda masini, ci doar sa umble pe podiumuri cu privirea atintita, increzator, spre nicaieri – este destul de vizibil ca anuntul dlui Tariceanu isi are rostul lui: in mod normal, asteptata victorie a dlui Antonescu la viitoarele prezidentiale elibereaza fotoliul de presedinte al PNL care ar putea fi reocupat, daca nu apare un candidat mai serios, de dl Tariceanu. Si esecul dlui Antonescu in scrutinul prezidential, la cum ii cunosc pe penelisti, vacanteaza pozitia de lider al partidului: penelistii iarta numai victoriile – si, uneori, nici pe acelea – nu si esecurile politice. Cum ar veni, pentru dl Tariceanu, ca sa redevina presedinte de partid, ar fi suficient sa astepte alegerile prezidentiale – indiferent rezultatul lor – si sa sugrume din fasa pe orice penelist care ar putea fi remarcat de colegii sai de partid ca un om cu minte si viziune. Insa dl Tariceanu nu doreste acest drum firesc.
Poate ca dl Tariceanu chiar isi doreste presedintia Romaniei! Adica va fractura si va lasa in minoritate procetajul dlui Antonescu si, apoi, isi va scrie si el numele pe clopotul de la Cotroceni!
Haideti sa vedem. In primul rind, cum ar putea candida dl Tariceanu? Pai: 1. independent. 2. din partea altei formatiuni. 3. din partea penele. 4. din partea usele. In primele doua cazuri, dl Tariceanu risca sa obtina procentaje minuscule, care sa ii compromita, ulterior, realegerea ca presedinte al penelistilor. Situatiile 3 si 4 presupun ruperea useleului, iar penelistii ar trebui sa parasesca un candidat anuntat, dl Antonescu, foarte bine pozitionat acum in intentia de vot, pentru un candidat care, in 2009, nu prea i-a convins sa-l voteze nici macar pe electorii unui colegiu din Ilfov. Situatii clare in care penelistii ar da vrabia din mina pe cioara de pe gard.
Insa care ar fi efectele sperate de planificatorii politici ai dlui Basescu – si care justifica brusca ambitie taricenista? In acest moment, daca lucrurile decurg normal, inca doi ani, cel mult, atunci dl Antonescu are sanse mari sa invinga la viitoarele prezidentiale chiar din primul tur de scrutin. Ceea ce face inutile eforturile cadidatului pro-Basescu, oricare ar fi el. Spargerea voturilor useliste ar aduce insa speranta unui al doile tur de scrutin la viitoarele prezidentiale si, desigur, planificatorii cred ca acel al doilea tur nu ar fi intre dnii Antonescu si Tariceanu! Iata, deci, ca nu doar eu il percep pe dl Tariceanu ca jucind un rol de „iepure” politic. Iar un al doilea tur de scrutin permite nu doar o noua sansa ci si trecerea din socoteala electorala absoluta a primului tur in cea relativa a celui de-al doilea.
Miza comportamentului taricenist ar fi, deci, o noua incercare de spargere a usele si majorarea sanselor de a avea doua tururi de scrutin la prezidentiale.
Dl Tariceanu risca foarte mult, in folosul dlui Basescu, iar unele evolutii ale situatiei l-ar putea distruge politic complet. El ca el, insa poate pune si peneleul in situatie de risc politic. Insa, cine stie, poate ca se va putea dedica mai mult vinzarilor pentru Ford.
Si, pentru ca ar fi poate mai util sa ma intorc la posibilele torturi cu mere, iata o reteta simpla:

Reclame

2 gânduri despre „Dle Tariceanu, vreau sa fac un tort cu mere!

Comentariile sunt închise.