Nu sunt dl Goe

De citeva zile, acest blog a inceput sa fie bintuit. Aaa, nu de catre cetatenii care au obligatia profesionala de a bintui pe bloguri, ii salut cu aceasta ocazie, ci de catre o persoana pe care nu o numesc – din bun simt – desi are site personal, ca si un blog pe care nu am vazut scris nimic. Ei bine, acestei persoane, care imi trimite, in unele zile, chiar si cite 10 comentarii, i-a trecut prin minte fitileala ca si dl Nimeni, adica eu, ar putea fi tot dl Goe, adica nu eu. Si ca dl Goe ar juca, blogeristic vorbind, la doua capete, aratindu-se ca un simpatizant al presedintelui pe blogul Arca lui Goe si ca un antipatizant al presedintelui, in calitate de dl Nimeni, pe acest blog. O asigur pe dna fantoma ca fitileala ei nu tine.  Faptul ca dl Nimeni si dl Goe nu sunt aceeasi persoana este de altfel, observabil din felul de a scrie, insa fitilelile sunt fitileli, aria calomniei si vorba „mintiti, tot ramine ceva” nu au aparut doar ca sa fie. Ocazie cu care ii atrag atentia dnei fantome ca incalca o cutuma a blogerilor, publicind comentarii pe un blog si fitilindu-l, pe alt blog, pe acela care i-a publicat comentariul. Si, ca sugestie, sa se ocupe de blogul propriu. Si sa nu imi mai trimita comentarii.

Reclame

37 de gânduri despre „Nu sunt dl Goe

 1. Sincer sa fiu ma ingrijoreaza ca va ingrijoreaza si va mira psihopatiile unor persoane cu care ati intrat in atingere in blogosfera (intamplator, cu totul intamplator, pe filiera „Dl.Goe”). Persoana respectiva care nu reuseste nicicum saltul catre „personaj” nu umbla cu fitile. Este pur si simplu convinsa ca ceea ce insira, insira, insira, este crudul ADEVAR. Stradania ei si tendinta spre fortarea simplificarii este fireasca pentru cineva aflat in acea conditie. Performantele anterioarea (a reusit sa elimine anumite personaje acuzandu-le ca ar fi „Dl.Goe”) sunt o determinare si o justificare in plus pentru zel si insistenta. Va dati seama ce nebunie ar fi sa fie daca ar fi fortata sa opereze simultan cu mai multe instante ale d-lui Goe? Scopul ei este nu sa va faca negati c-ati fi dl.Goe ci dimpotriva. Ori sa recunoasteti, invins, cu voce tare, ca sunteti dl.Goe (cam sunteti !) ori sa acceptati tacit acest lucru tacand, ne mai spunand si ne mai fiind nimic. Pana la noi ordine. Statistica ne invata ca atingeri cu asemenea persoane nu pot fi evitate.
  Dincolo de ingrijorarile minore mentionate mai sus ar mai fi de zis ca ma intristeaza major lejeritatea cu care va declarati apartenenta la ideologia de tip „Iepurele de Martie” (un zoon politikon foarte prost).

  P.S. Se pare ca incet, incet, „dl.Goe” trece intr-o noua etapa existentiala, ca personaj pe scena HUVACA. Daca pana mai ieri se zicea cu perspicacitate: „Va spun eu cine este dl.Goe. Dl.Goe este X. Dl.Goe este Y. Dl.Goe este Z…” unde X,Y,Z… erau entitati aprioric cunoscute, am ajuns iata sa se zica (tot cu perspicacitate): „Va spun eu cine este Dl.X. Dl.X este Dl.Goe. Dl.Y este Dl.Goe…”. Neaflandu-ma la prima abatere de acest gen, presupun ca, in mod aparent cel putin, entitatea „dl.Goe” a intrat in a doua faza a consolidarii identitatii sale. Ultima inaintea aceleia in care va deveni evident ca „dl.Goe” (chiar) este „dl.Nimeni”. Motiv de jubilare pentru entitatile psihopate din realitate care si-au deschis filiale si in HUVACA.
  P.P.S. Antipatia d-voastra maladiva pentru presedintele Traian Basescu este ultimul detaliu care m-ar putea deranja, daca m-ar confunda cineva cu d-voastra. De fapt nu m-ar putea… Si nici asa nu ma deranjeaza…

  • Va trebui, cindva, sa-mi explicati ce este HUVACA fiindca nu stiu. Nu stiu daca este o noua etapa existentiala, insa este o noua etapa, aceea in care dlui Goe nu i se cauta o identitate in lumea reala, ci una tot in lumea virtuala. Pare a fi un soi de refuz ca dl Goe poate fi (numai!) el insusi.
   Este adevarata vorba ca, in politica, o iei de la inceput in fiecare zi: deci, daca astazi m-am apropiat (cu lejeritate!) de ideologia Iepurelui de Martie, in 10 minute ma culc si miine dimineata o voi lua de la inceput, departe de ideologia respectiva. Dar prin ce vi s-a format impresia apropierii?
   Depinde ce intelege fiecare prin dl Goe: prin prisma a ceea ce inteleg eu, mi-ar face placere sa am citeva trasaturi ale dlui Goe. Dumneavoastra, chiar dl Goe adica, ati putea sa intelegeti altceva prin dl Goe, dl Goe ca personaj, dl Goe in virtual, dl Goe ca transpunere a dumneavoastra si dl Goe ca notiune ( cam barbarism, dar asta este). Si depinde de ceea ce intelege prin dl Goe persoana de care discutam.
   Oricum, tinta fiind dl Goe si – inca – nu dl Nimeni, poate ca intrebarea potrivita nu este „cine este dl Goe” ci clasicul „cui foloseste dl Goe” – iar aici nu ma refer la limitatul aspect politic ci la intregul comunicational ori, poate, ” de ce dl Goe”.

   • HUVACA este acronimul care provine de la Hiperspatiul Universului Virtual al Anonimatului Clandestin si Amator, lumea in care co-exista dl.Nimeni si dl.Goe, impreuna cu alte doamne si alti domni.

    P.S. „Cui foloseste dl.Goe?” ?!? Cred ca n-am inteles eu bine intrebarea. Ar trebui sa foloseasca cuiva? Daca mi-ati spune cui foloseste dl.Nimeni, mi-as face o idee in legatura cu natura intrebarii si as putea da un raspuns adecvat. Pana atunci as putea certifica faptul ca dl.Goe imi foloseste mie.

 2. Partea cu adevarat inspaimantatoare, d-le Nimeni, este ca d-voastra chiar ati putea fi dl.Goe (sau invers). Ganditi-va si d-voastra. Daca ati fi dl.Goe oare nu chiar asa ar arta reactiile, replicle si atitudinile pe blog? Ca un pseudo-dialog al d-lui Nimeni cu sine insusi… Absenta altor martori si usurinta cu care cineva care ar vrea sa sa fie dl.Nimeni ar putea sa fie… sunt tot atatea detalii nelinistitoare. Ma ia cu frica. 🙄 Ce mare lucru? Jos Basescu! 🙂

   • Este si vina d-voastra ca ati lasat fraza logica neterminata… „Nu sunt dl.Goe….” In absenta unei continuari de genul „…si nu sunt pentru ca…”, ori „… dar sunt… dl…. ce care sunt…” ori bunaoara dupa cum devine…

    De fapt titlul articolului d-voastra nu se potriveste cu continutul articolului (zic si eu). Dupa parerea mea acelui continut i s-ar fi potrivt mai degraba un titlu de genul „Nu vreau sa fiu dl.Goe”…

 3. Ceea ce dumneavoastra ati numi „maladiva” eu as numi „justificata”. Deoarece in lumea virtuala ne exprimam, insa, deocamdata, nu si traim. Si este aproape sigur ca va fi „maladiva” sau „justificata” cit timp prietenii presedintelui din pedeleu vor continua sa-mi tina amintirile proaspete, trimitindu-mi mesaje, la fiecare campanie electorala, cu chemari de a-i ajuta – si care mie, desi stiu ca asta inseamna mai degraba o organizare facuta praf, imi suna ca o batjocura.

  • Daca e (sa fie) „maladiva” (atunci normal ca) este si „justificata”. Invers nu. Nu? Iar daca justificarea provine (si) din intretinerea unor amintiri, atunci caracterul maladiv devine inca si mai plauzibil. Discutam pur teorretic desigur. Din pacate nicio boala nu se poate vindeca prin uitare. Intr-o lume in care avem de ales dintre un numar extrem de mic de variante, anti-optiunea d-voastra este echivalenta cu o optiune pentru Voiculescu, Antonescu, Ponta, Dragnea si cei din spatele lor. Nu vad ce-ar putea fi mai maladiv de atata. Mai ales ca o astfel de optiune pare bazata pe medicamentul d-voastra vavorit: uitarea. Ca si uitarea este scrisa in legile-omenesti. Legile nescrise. 🙂 Parerea d-lui Goe. Na! Sa mai zica cineva ca sunteti dl.Goe daca-i da mâna.

 4. Vedeti cum se face ca vorbind (adica acceptand comunicarea, acum (intamplator) sub forma de pseudo-dialog) se estompeaza din ce in ce mai mult rolul politicului in evidentierea diferentelor specifice? Functia care descrie acest proces tinde asimptotic la ZERO, la NIMIC.

  P.S. Ati uitat sa-mi spuneti cui foloseste dl.NIMENI? Sau n-ati uitat.

  P.P.S. Va multumesc pentru ocazia minunata pe care mi-ati dat-o de a sta de vorba cu mine insumi. Acuma ziceti si d-voastra daca n-ar fi extrem de spectaculos sa se constate ca intr-adevar dl.Nimeni este dl.Goe. Si prin urmare ca dl.Goe este dl.Nimeni. Asta ar fi o proba indirecta a existentei gaurilor de vierme in Univers, scurtaturi prin care se poate ajunge de oriunde-oriunde instantaneu (aproape). Cam cat ti-ar lua sa scrii un mesaj pe un blog. Sau numai sa te gandesti ca-l scrii. Ori chiar mai putin de atat.

  • Nu! Cel putin nu inca. Desi s-ar putea spune ca, in acord cu continutul piesei, si acolo ar fi fost nimerita o ajustare a titlului catre varianta „Nu vreau sa fiu turnul Eiffel”. In acel caza insa anutzul si-ar fi pierdut mult din spectaculozitate, ceea ce face acceptabila usoara inadecvare intre titlul ales si continut. La teatru ca la teatru… Aici insa… Chiar daca unele analogii potentiale exista… Cine sa fie „EL”, cine sa fie „EA”? V-ar conveni o rezolvare precum cea propusa in piesa?

   • Atunci, dupa ce rezolvam cu turnul Eiffel, rezolvam si cu dl Goe. Ca sa va raspund la intrebare va trebui sa revad, sau sa reascult, piesa.

 5. P.S. – Si pe viitor ar trebui sa fit prudent straduindu-va sa nu fiti dl.Goe, altfel atentia si insistentele „doamnei” se vor abate (iarasi) si asupra d-voasta. Deocamdata ati scapat ca prin urechile acului, reusind sa va pastrati neutralitatea, nedevenindu-i nici tinta (in calitate de alter goe) nici aliat (in contra lui goe). Desi ar putea parea ca asta n-ar fi fost mare lucru, totusi este o performanta ca re nu sta la indemana oricui. Va asigur de admiratia si recunostiinta mea vizavi de atitudinea d-voastra fata de „evenimente”

  • Nu stiu cum a ajuns aici acest mesaj. Intentia cu care a fost postat era aceea de a-l face sa fie un post scriptum la replica despre imperfectiunea lumii care le cuprinde si pe târfele labile.

   • Daca acest mesaj nu a ajuns acolo unde trebuia, atunci in opinia mea pot fi trei cauze: prima, aceea ca a ajuns exact acolo unde dumneavoastra l-ati postat; a doua, ca l-a mutat eu; a treia, ca a ajuns unde a ajuns ca rezultat al unei Minuni a lui Dumnezeu. Cred ca trei posibilitati sunt suficiente pentru o alegere.

   • Mai exista si posibilitatea sa-l fi mutat Dracu. Ori sa fie un „bug” al WordPress care se manifesta atunci cand cineva adauga un comentariu ca „raspuns” la alt comentariu care se afla in moderare. O sa fac un test pentru a ma edifica. Nu-mi place sa aleg la intampalre. Nu joc zaruri si/sau alte jocuri de noroc si hazard, in afara celor cu implcatii cuantice. Bine acum si la table se poate intampla cate un salt cuantic in timp, ajungandu-se de duminica direct intr-un marti, evitand astfel dezagreabila zi de luni pe o linie spatio-temporala dubla in care odata ajuns poti constata cum cu maine zilele-ti adaogi dar cu ieri viata ta n-o scazi, ci sporesti a lumii taina. Mi-ar placea sa inventez un joc nou (shaleta) in care sa se combine sahul cu ruleta si cu care sa ma umplu de bani vanzandu-l la o licitatie la care sa participe Facebook, WordPress, Microsoft si Google. D-voastra cine ati vrea sa castige?

    P.S. Pana una alta vreau sa vad unde se duce peseul…

 6. Domnule Goe, nu am avut o lunga perioada de timp mesaje pe care sa le cenzurez, cu exceptia unor tentative de reclama si mesaje tipice de spam. Dar am cenzurat, cenzurez si voi cenzura comentariile trimise spre acest blog, inclusiv din motive politice ( desi probabil ca, daca ar fi fost numai aspectul politic, respectiva doamna si-ar fi vazut comentariul publicat). Dumneavoastra v-ati cistigat, in timp, statutul de exceptie (care confirma regula!).

Comentariile sunt închise.