Telegrame

Daca tot l-am omis, ieri , pe Caragiale, macar sa pun astazi un film ceva mai lung. Telegrame – cu aproape toata floarea comediei romanesti de acum o jumatate de secol. Si cu propunerea ca localitatea I.L. Caragiale sa devina, din nou, Haimanale. Cred ca I.L. Caragiale mi-ar sustine propunerea.

Anunțuri

9 gânduri despre „Telegrame

 1. Nu stiu daca Nenea ar fi sau n-ar fi de acord, dar va pot spune ca dl.Goe (care-l iubeste ca pe nimeni altul dintre ai nostri pe Ion Luca Caragiale) ar cam fi de acord ca respectiva localitate sa revina la denumirea initiala: Haimanale. Cu conditia sa i se faca lui nenea o statuie monumentala in comuna care sa atraga intregul mapamond sa vina si sa caste gura la ea.

  • Nu stiu cit de monumentala ar trebui sa fie ca sa atraga intregul mapamond dar, daca am avea o tara mai bine pusa la punct cu transporturile si turismul, s-ar putea face acolo un muzeu al teatrului si un festival international de comedie. Si poate am gasi un om de cultura care, ca ministru de interne, sa redea inchisorii de acolo destinatia initiala, aceea de lacas de cultura. Nu de alta, dar Dimitrie Bolintineanu a transformat-o din manastire in puscarie. Daca aveti un pic de timp, atunci cititi pagina http://penitenciarulmargineni.ro/_despre_noi.htm, partea de istoric.

   • O recomandare excelenta. Si ma bucur ca v-ati gasit timp sa comentati si d-voastra cate ceva. Nu de alta dar punandu-ma in pielea d-nei CMM incepusem iarasi sa intru la idei vizavi de faptul ca dl.Goe este unicul comentator pe blogul d-lui Nimeni, sursa inevitabila de suspiciuni identi-tare. Tare nu?

    • Nu este fiecare detinator de blog cel mai bun comentator de pe blogul sau? Altfel, comentariile dumneavoastra, placerea dumneavoastra: ma gindesc ca o doamna comentatoare pe blogul dumneavoastra s-a aratat ingrozita de comentariile de pe aici si exista riscul sa ramina teapana de groaza.

   • De multe ori da, intr-adevar asa se intampla: proprietarul blogului este cel mai bun comentator de pe blogul sau. Asa se intampla, de exemplu, pe blogul Arca lui Goe, in special dupa ce v-ati retras si d-voastra. Dar n-a fost intotdeauna asa. Si nu este pretutindeni. De exemplu pe Certocratia (a d-lui scriitor Dorin Tudoran) nu este nici pe departe asa (desi domnia sa se straduieste, inclusiv apeland la moderare). Desigur insa ca este meritul d-lui Tudoran ca reuseste sa atraga si as mentina in lista comentatorilor sai agreati 5-6 persoane mult mai competente decat dansul. Altii, tot de exemplu, ca sa fie siguri ca sunt cei mai buni comentatori pe proprile bloguri, dupa ce au apelat zadarnic la moderarea progresiva, au inchis pur si simplu comentariile, devenind, in fine cei mai buni. Multe se pot imagina, dar viata bate imaginatia.

 2. Dle Goe, nu am fost un comentator grozav pe Arca lui Goe!
  Ma exprimasem din punct de vedere al bloggerului, dar accept amendamentul dumneavoastra.

Comentariile sunt închise.