Un alt comentariu (nepublicat) al dlui Goe pentru Certocratia

“Coane Dorine, fara indoiala ca articolul si comentariile (mai ales comentariile, anumite comentarii) sunt foarte dragutze, interesante, captivante pe alocuri. O feerie de impresii. Sunteti iarasi, deodata, o persoana importanta, ce-ati fost si inca mai mult decat atata.

Totusi esenta intregii discutii careia v-ati oferit ca jertfa, asezandu-va fix in mijlocul ei, fie si doar ca efigie, rezida in parafraza d-lui Inima (foarte) Rea pe care il citez exact: “Cineva spunea că noi nu-mbătrînim ci devenim tot mai mult noi înşine. Ne-am esenţializa, cumva”. Aricolul de fata este o intristatoare dovada in acest sens. Dorin Tudoran a fost facut mare de catre comunism, in comunism, si cam aiurea, din lipsa de altceva. Devine tot mai evident, acum la batranete, ca Dorin Tudoran (un blogger) nu-i decat un “fost” de pe vremea comunismului, care se emotioneaza pana la lacrimi cand vine vorba (pe care o tot aduce sau pescuieste) despre vremurile de glorie. Este tot ce mai poate sa-i aline durerea ca ajuns la varsta senectutii (sa fie ceea ce este, blogger) nu este consultat, ascultat, intrebat, despre una, despre alta, despre lume si viata, arta, politica, devenire, asa cum i s-ar cuveni unui batran intelept. Mai mare tristetea.

Totusi fara indoiala ca articolul si comentariile (mai ales comentariile, anumite comentarii) sunt foarte dragutze, interesante, captivante pe alocuri. O feerie de impresii. Sunteti iarasi, deodata, o persoana importanta, ce-ati fost si inca mai mult decat atata.

Sper ca veti accepta o opinie sincera de la un observator neutru.”.

Reclame

20 de gânduri despre „Un alt comentariu (nepublicat) al dlui Goe pentru Certocratia

 1. Am impresia ca bloggeul Dorin va iubeste intr-un fel foarte subtil. Continua cu o tenacitate demna de o cauza mai buna, sa cenzureze nevinovatele mesje ale d-lui Goe, dand apa la moara in alte parti. Uite de exemplu ce mesaj mi-a cenzurat ieri pe la ora asta:

  „Coane Dorine daca nu decenzurati imediat, acum pe loc, toate comentariile abuziv moderate, atunci le voi posta pe blogul d-lui Nimeni. Asa sa stiti.

  P.S. Convingatoare sau nu metodologia GA este o metodologie propusa de un autor (serios) intr-o carte publicata de dansul, nu o parere anonima expimata pe bloguri de catre chibiti (asa ca noi, doi). D-voastra faceti diferenta dintre persoane publice si anonimi?

  P.P.S. Cred ca proba pe care v-a furnizat-o dl. Gabriel A. (prin vizita sa inopina(n)ta), in legatura cu faptul ca Certocratia ar avea vizibilitate dincolo e sf-era anonimilor (Antonesei, No Name, Daca Nunu etc) o sa va hraneasca ego-ul macar vreo doua saptamani. Nu? 😉 Mana cereasca. Daca v-ar baga si Elena Udrea in seama sau macar Olguta Vasilescu, ati fi asigurat pana la Pasti, cel putin. Greu mai faci in zilele noastre pe cineva sa te bage in seama. Si vad ca si Dezideriu Dudas si-a rarit vizitele. O fi inteles omul cum stat treaba in realitate pe Certocratia meritocratica. In sensul ca-i are pe cei pe care-i merita.”

  D-le Nimeni, sincer acuma, d-voastra ce credeti ca are cu mine? De ce oare ma oropseste? Sa-l fi suparat cu ceva? Nu pot sa-mi dau seama.

  • Domnule Goe, de fapt, normal este sa le publicati pe blogul dumneavoastra. Ori, daca doriti, putem deschide un blog dedicat acestor comentarii. Nu de alta, dar trebuie ca si in viitor sa am loc pe blogul propriu. Nu stiu daca dl Tudoran are ceva cu dumneavoastra, deoarece nu am citit si textele la care comentariile se refera. O fi avind sau nu o fi avind. In sensul ca nu va poate evalua ori, poate, in sensul ca v-a evaluat si ceea ce a constatat il deranjeaza. Sa ne aducem aminte de un experiment psihologic cunoscut in lumea stiintei popularizate: trei grupe de studenti au avut, fiecare, curs cu un profesor nou. Inaintea cursului, noul profesor a fost descris studentilor, astfel: prima grupa a fost informata ca noul profesor este un tinar care promite, a doua grupa a fost informata ca noul profesor este, in ciuda virstei tinere, o valoare recunoscuta, iar a treia grupa a fost informata ca noul profesor este un tinar savant de talie internationala care preda ca invitat la universitati de renume. Apoi, fiecare grupa a fost rugata sa faca „evaluarea” profesorului. Ca sa nu ma lungesc mai mult, studentii din a treia grupa l-au perceput pe noul profesor ca fiind mai inalt si mai lat in spate, dar si mai sclipitor si cu mai mult har profesoral. Dl. Tudoran, daca nu are alte informatii despre dumneavoastra, face evaluarea dupa nick (dl Goe) si dupa scriitura.

   • Problema este ca dl.Tudoran nu-si permite luxul sa le acorde si cititorilor sai prezumtia de inteligenta pentru a-i lasa si pe dansii sa ma evalueze dupa nick (dl.Goe), dupa vorba, dupa port. Aceasta e problema, ca dl.Tudoran, fara a avea argumente serioase in acest sens, se considera mult mai intelept decat cei care-i viziteaza blogul si asta denotå…. ååå… Denotå. Incolo nu.

    • Domnule Goe, ce credeti dumneavoastra ca este Certocratia (dupa denumire si continut)?
     O indicatie ati dat-o ( se considera mult mai intelept decat cei care-i viziteaza blogul). Ce ar mai fi?

    • Dle Goe, permiteti sa citez citeva fragmente dintr-un text al unui preferat contemporan al dumneavoastra, ale carui creatii ma sfatuiati, cindva, sa le citesc:
     „viata e scurta; costurile de oportunitate, enorme; teoria mostrei reprezentative, cel mai bun prieten al omului. Daca nu m-ai convins la a treia mostra, probabilitatea sa ma mai convingi la urmatoarea este asa de mica incat efortul nu se mai justifica.”…”vad ca-ti pierzi timpul sa dai tot felul de explicatii, sa clarifici, sa precizezi… Crede-ma, nu are rost. Iti pierzi timpul. Nu conteaza. Oamenii de buna credinta si cu o minima inteligenta, au inteles de mult despre ce e vorba. Ceilalti… sa fie sanatosi. Nu stiu ce asteptari ai. Daca cineva nu a inteles ce era de inteles din datele existente si are nevoie de lamuriri suplimentare, e problema sa, nu a ta.
     Chiar crezi ca poti sa schimbi ceva in mentalitatea unui nefericit care s-a autoconvins ca intre el si triumful sau social si intelectual stai doar tu, eventual in coniventa cu Basescu? Sau a sinecuristului de vocatie care isi face loc in lume vazand in toate si orice doua lucruri: sinecuri si potentiale sinecuri? Sau a simpaticilor aspiranti la glorie literara care din motive neclare lor si familiilor lor, cred ca a participa la viata intelectuala a cetatii presupune a-i injura non-stop pe”….

     Poate ca ati citit rindurile citate (ba chiar cred ca le-ati citit, cu siguranta), caz in care simpla amintire este, totusi, bine venita. Si unul dintre destulele corolare care pot fi extrase de mai sus este acela ca viata e scurta si ca sa raspunzi la unele comentarii.

 2. @ Dlnimeni,
  Sper să vă parvină mesajul în timp util:
  Mâine dimineaţă, la orele 06.00, pe postul TV Viasat History se transmite documentarul „Castraţii: Victime şi seducători”
  Dacă timpul vă permite vi-l recomand ca deosebit de interesant. Durează o oră. Noapte bună!

  • Va multumesc mult. Mai mult ca sigur ca miine la 6:00 voi dormi inca, insa, pe baza semnalarii dumneavoastra voi putea urmari filmul astfel incit sa reusesc, in citeva zile, sa il vad pe undeva, pe net.

   • In functie de ceea ce considerati d-voastra ca inseamna „a lamuri”, asta ar putea fi, fie o sarcina extrem de usoara, fie una extrem de grea, daca nu cumva chiar o misiune imposibila.

    • Nu trebuie sa scrieti decit ceea ce puteti scrie. Dupa cum a definit „Certocratia”, acest blog al dlui Tudoran ar trebui sa fie un blog opozant ( ori, daca doriti, diferit pina la opozitie) „minoritatii constiente”; este el asa? sau este tot o particica a „minoritatii constiente” mascata in altceva? Va intreb fiindca nu am mai urmarit blogul dlui Tudoran. Fiind un blog moderat, probabil ca, daca ati fost luat la ochi odata, atunci nu va mai sunt publicate comentariile. Oricum, mi se pare mai cinstit asa decit sa apara acele comentarii care pot fi manevrate de autorul blogului in favoarea sa si oprite numai cele neconvenabile. In ceea ce priveste comentariile dumneavoastra publicate aici, dupa un numar nu prea mare va incepe sa apara o situatie pe care chiar dumneavoastra ati semnalat-o cu oarecare umor, cindva: texte care se refera la nimic; si atunci vor trebui preluate si articolele dlui Tudoran, ca sa inteleaga cititorii la ce va referiti. Ori vor trebui sa urmareasca trei bloguri: al dlui Tudoran, pentru articole, al meu, pentru comentariile dumneavoastra si al dumneavoastra, pentru legatura. Ceea ce nu este prea usor. Am citit cel mai recent articol al dlui Tudoran si opinia mea este ca ar trebui sa mai lase si el mortii in pace, pentru destui oameni, Mihai Botez a fost un remarcabil matematician (daca nu gresesc personajul). Probabil invitat sa predea in strainatate, era normal sa intre in atentia serviciilor de securitate ale vremii. Adaug ca nu cred ca dl Tudoran ar veni pe acest blog, pentru un dialog cu dumneavoastra, daca v-ati gindit vreun moment la asa ceva.

   • @Dl.Nimeni – Oooo, nu, desigur ca nu m-am asteptat nicio clipa ca dl.Tudoran sa se teleporteze in afara zidurilor Certocratiei pentru a intra aici in vreun dialog cu dl.Goe. Ba inca am certitudinea ca atata vreme cat dl.Goe poate comenta aici, nici cu d-voastra n-ar indrazni sa converseze. Comunicarea cu conul Dorin nu-i in forma de dialog, fiind mult mai subtila. Tot ceea ce se putea spera era ca, observand dansul din inalt gesturile si nedumeririle d-voastra vizavi de nelamuriata situatie, sa faca cel mult vreo aluzie vaga despre-ntamplare la dansul acasa, intra muros, in cazul in care nu si-ar fi reprimat-o din ratiuni superioare.

    Povestea schimbatoarei atitudini a conului Dorin fata de Mihai Botez de la prea-prea la foarte-foarte pe drumul abrupt de la cer la pamant in aceasta relatie cu accente oedipiene (realmente oedipiene) este intr-adevar una foarte captivanta. Scriitorul Mihai Rogobete a punctat foarte concis semnificatiile acestei petreceri printr-o poveste cu tâlc, strecurata (dar trecuta neobservata) chiar in Certocratia. O poveste demna de Tramvaiul 16. Poate o vom repovesti si noi candva, ca prea e cu tâlc (si tâlv; presupun ca stiti ce este tâlvul).

    Am mari indoieli in legatura cu capabilitatea d-lui Tudoran de a lasa mortii in pace. Ontologia precara nu-i ingaduie un asemenea lux olimpian. La penuria de ambrozie si nectar din zilele noastre nici nu-i de mare mirare ca se gaseste atata acreala, agheasma si zeama de varza pe bloguri (Certocratia y compris).

 3. Dle Goe, am remarcat povestea dlui Rogobete, chiar daca dl Tudoran a pasat-o cu o fraza; au mai remarcat povestea citiva corespondenti. Ceea ce mi s-a parut mie mai interesant din ea a fost afirmatia despre ciine cum ca a murit cu mai multi ani inaintea stapinului. Nu am mai auzit cuvintul tilv de pe la 14 ani, insa avem acum dictionare on line, m-am pus la zi. Informational, incercarea dumneavoastra a fost, totusi, o reusita: am intilnit (cu cuvintul cheie certocratia) blogul acesta pozitionat pe prima pagina in google. Totusi, cum suntem in mediu politic, sa nu uitam batrina zicala: poate sa ma injure lumea, numai sa vorbeasca despre mine. Iar noi am inceput sa vorbim si vorbim despre dl Tudoran.

  • Nu va faceti griji. Nu riscam sa-i facem vreun bine d-lui Tudoran vorbind despre dânsul, in fapt nu vorbind despre dansul ci mai degraba pomenindu-i numele. Nici vreun rau desigur. Necesarul cantitativ pentru presupusul salt calitativ in aceasta privinta este atat de departe incat ne aflam inca in deplina libertate de exprimare. Din motive de neinteles dl.Tudoran, luptatorul pentru libertate de alta data, nu realizeaza aceasta departare. Este unul dintre motivele (gresite) care-l faca sa cenzureze. Mai are si altele.

   • Banuiesc ca mai are. Cred ca exista mai multe motive pentru cenzura. Si toate justificate, din punctul de vedere al cenzorului.
    Wiki: „He is a frequent editorialist, commentator and analyst in a wide variety of international media outlets, including The MacNeil/Lehrer NewsHour, 20 Minutes, CNN, ABC, CBS, NBC, International Herald Tribune, Partisan Review, Journal of Democracy, Le Monde, The Washington Post, The Washington Times, Orbis, The Hartford Courant, El País, Index on Censorship, Kontinent, C-Span, BBC, Radio France Internationale, Deutsche Welle, RAI, National Public Radio, ARD-Munich, VPRO-Amsterdam, and Radio Free Europe.” Greu de coborit de acolo la dialogul pe un blog.

 4. Pingback: Doldora tramvaiul 16 se-ntorcea « (b)Arca lui goE

Comentariile sunt închise.