Chestiune de preferinte

Care este punctul forte al dlui Ponta, din punct de vedere politic? Ei bine, cred ca suportul electoral de aproximativ doua treimi din voturi – cu care a venit useleul la putere si care l-a propulsat pe el premier. In chestiunea procurorului – sef al DNA, dl Ponta a preferat, in locul utilizarii acestui punct forte, o intelegere cu Traian Basescu. Punind si penelistii in situatia de a-si regindi politica pe termen relativ scurt si mediu. Chestiune de preferinte.

Anunțuri

18 gânduri despre „Chestiune de preferinte

 1. Este o modă acum. Să declarăm ce au gândit unii când au înfăptuit sau au zis ceva. Toți căutăm/inventăm/închipuim/presupunem gândurile care au stat la baza unor declarații/decizii. Ca și când, toți, chiar toți, am avea un fel osciloscop cu care observăm variațiile rapide ale gândurilor celor luați în colimatorul general, asumându-ne astfel, cu titlul de adevăr absolut, ideile dătătoare de lumină sensurilor doar de noi știute.
  Judecata simplă bazată pe fapte și nu pe presupuneri nu mai face demult obiectul certurilor disputelor de orice gen. Isteria odată declanșată ne dă imaginea unui film în care toată lumea suferă de frustrări și simte nevoia să și le amortizeze epatând cu false inteligențe.
  Relaxarea creierelor amorțite de somnul dobândit din adormirea pe o ureche, duce la închipuirea de scenarii neverosimile dar greu de contestat tocmai datorită obsesivității cu care acestea sunt perorate.
  Altfel spus, chestiunea de preferințe va fi (bănuiesc doar) aspru judecată și catalogată, tocmai fiindcă se bazează pe fapte simple.
  Sper să mă înșel.

   • Este doar o mică și nevinovată observație bazată doar pe niște aspecte generale pe care le vedem în jur. Sper să mă înșel, adică vorbele mele să fie exagerate.

 2. Buna ziua,
  E vorba de afinitati elective, spuneti?
  Lucrurile sunt simple. Baietii astia au facut trocul: libertatea lui AN, contra libertatea lui Base.
  Sa fie primit!

  • Buna sa va fie inima,
   Ati trimis comentariul aici din eroare, va referiti la vorbe pe care nu le-am scris ( si cum auziti ce spun? participati la urechiada faza pe tara?). Nu sunt de acord cu afirmatia dumneavoastra, insa este o indicatie privind o posibila linie a propagandei pro-basiste incepind cu ziua de luni.

   • Foarte posibil(chestia cu urechiada nu e de mine, dar imi place cum ati formulat).
    Atunci, de ce tace Nastase pe blog? Explicatia simpla, cum ca sta cuminte, asteptand ziua de 08.04., sa vada ce-o iesi, nu tine. Orgoliul sau imens l-ar impiedica sa nu riste. E modul sau de a arata cine e! Poate tocmai aici e raspunsul? Sa fie el beneficiarul trocului?
    E trist modul in care PSD ignora votul celor 7,4 milioane. Iar congresul lor va demonstra intelegerea mizerabila cu statul politienesc, caci vor ascunde gunoiul sub pres. Singurul pe care il vad in stare sa deschida cutia pandorei e Mos Ilici, pe care, mi-e greu sa o recunosc, dar peste tot si toate, avea bun simt istoric. Metodele lui abjecte i-au tradat, insa, sorgintea.
    Daca insa PSD acopera la congres trocul, asta ar pune in prima faza si PNL in dificultate de guvernare si comunicare. Mai ales ca Base a rezolvat subiectul procurorilor dupa congresul PNL! O repozitionare e mai greu de comunicat acum.Dar, poate, cu inteligenta, ar recupera din imaginea sifonata. Ca rahatul s-a revarsat si peste ei. Si, sa recunoastem, aveau si ei bubele lor in cap.
    Spuneti-mi, va rog , ca ma insel si ca sunt doar paranoica.

   • #Alice
    Poate că dl. Năstase tace pe blog fiindcă o avea şi alte treburi. Acuma nah, chiar credeţi că semnează vreo condică acolo? Pe blog adică. E un serviciu asumat, plătit de la buget(sic!) ca un fel de ghişeu de informaţii? Zic şi eu.
    Am să vă pun totuşi o întrebare, având în vedere că şi eu sunt printre cei 7.4 milioane, dar vă rog să-mi răspundeţi sincer: cu ce se va schimba aparatul de justiţie din România, indiferent de cine va fi la conducerea lui, atâta timp cât tot aparatul de justiţie în sine, este alcătuit din legişti care nu sunt neapărat şi justiţiari? Dar v-aş ruga dacă piteţi răspunde direct şi la obiect, fără să aruncaţi în mijloc invective, porecle ori atacuri la persoană.
    Eu sunt o persoană foarte curioasă de felul meu şi când întâlnesc o altă persoană aşa de înverşunată mă gândesc că are vreun motiv bazat pe multe cunoştinţe de cauză. Şi poate mă luminez şi eu.

 3. Mitzaa Biciclista,
  Sincer: nu am raspuns la intrebarea dvs. Din pacate. Doar simt ca alunecam pe un tobogan care duce intr-un spatiu stramt, de ingradire a libertatilor.
  Dar timpul ne va da toate raspunsurile.
  Referitor la raspunsurile Dlui Nastase, domnia sa a dat raspunsuri pe blog, in ultima saptamana, mai putin pe subiectul Ponta…dupa ziua de maine, vom vedea.
  Deci, timpul…

  • Alice, dl Nastase nu a tacut pe blog in ceea ce priveste numirea procurorului-sef al DNA, adica aceea care a stirnit controverse. Fiti amabila si cititi, sau recititi, pe blogul dlui Nastase, articolul (aparut si ca editorial in JN) „Numirea procurorilor sefi – propunerea mea!”, din 2 aprilie – si anume prima treime a acestui articol. Opinia dlui Nastase este expusa limpede acolo, insa pare ca unii o ignora tocmai pentru ca deranjeaza ideea propagandistica a trocului. Cred ca va puteti considera, intr-un sens nejignitor, ne psihiatric, paranoica (para noia – a intelege pe linga). Nici nu cred ca o astfel de intelegere poate fi convenita intern: dl Nastase nu poate garanta, ca om care nici macar nu mai are drepturi electorale, libertatea altui cetatean. Dl Ponta, la fel. Ar avea sanse, pentru patru ani, dl Antonescu daca ar deveni presedinte, insa el chiar ca nu are nici o legatura cu situatia dlui Nastase si, in plus, motive politice il pot face ca oricind, in proiectatul mandat prezidential, sa incerce sa il infunde pe dl Basescu. In concluzie, nu cred ca dl Basescu poate obtine de la cineva dintre politicienii romani fruntasi vreo garantie privind situatia sa judidica de dupa incheierea mandatului prezidential. Insa exista indicii scapate in media ca a incercat – si poate ca mai incearca – sa obtina cooperarea unei influente organizatii internationale.
   Departe de a fi simpla, asa cum credeti, situatia judecatii de miine mi se pare una complexa, cuprinzind destule detalii: de exemplu, faptul ca, in mare parte, judecatoarele care il vor judeca miine pe dl Nastase sunt aceleasi care l-au condamnat (iar asta dupa ce a fost facut public ca este nesigura distribuirea aleatoare a dosarelor catre judecatori si dupa ce judecatoarele cu pricina au re-jucat scena abtinerii de la judecata), poate conduce, propagandistic, in cazul achitarii, la ideea ca prima condamnare ar fi fost corecta (si nu cred ca a fost!). Deasemeni, s-ar putea da solutia mentinerii condamnarii initiale cu suspendare, ceea ce ar stirni discutii juridice, deoarece, in acest caz, ar fi vorba de confirmarea unei condamnari cu suspendare date inainte de aceea cu executare si care, nu ar trebui sa atraga o pedeapsa cu executare. Ca rezultat, sigur, lucrurile sunt simple: achitarea sau condamnarea: Ca semnificatii, nu.
   In plus, dl Basescu si-a creat reputatia unei persoane care nu isi respecta intelegerile.

 4. Mitzaa: probabil ca, intr-adevar, dl Nastase are de discutat mult cu avocatii sai, in aceasta perioada, cu atit mai confidential cu cit exista indicii cum ca, in trecut, discutiile si intentiile aparatorilor ar fi fost cunoscute de catre acuzatori.

 5. Din pacate aveti dreptate in privinta judecatii de maine…are detalii complicate.
  Altfel, tocmai din cauza lipsei oricarui control asupra viitoarelor incercari ale dlui Antonescu, cred ca Dl Basescu ar incerca orice intelegere. Poate tine! Evident, nu cu dl Nastase. Nimic si nimeni nu poate garanta, dar prezenta lui Kovesi si a celorlalti cunoscuti sustinatori ai sai in posturi cheie sporeste sansele linistii dlui presedinte Basescu. Iar Primul ministru Ponta asta a facut. Intentionat sau nu.
  Intentionat? Sta marturie debarcarea dlui Morar. Dl Morar a fost identificat in asemenea masura cu dosarul fabricat dlui Nastase, incat nu mai avea, oricum, sanse sa fie reevaluat. In plus, fabricarea acestui dosar, i-a fabricat sie-si, dlui Morar, un dosar cu aceeasi evolutie ca dosarul pe care „l-a instrumentat” el. Dl Morar e indisolubil legat de oribila sa creatie. Ca in Portretul lui Grey. Acesta e motivul pentru care cred inintelegerea de care vorbeam. Cade Morar, cade inversunarea asupra dlui Nastase…

  • Cu prima parte a comentariului dumneavoastra, ne intoarcem la articolul care v-a generat comentariile: dl Ponta putea alege intre o solutie bazata pe sustinerea sa electorala ( si parlamentara) si una bazata pe o intelegere cu dl Basescu.
   A doua parte: haideti sa ne ferim de propagandism. Numirea dlui Morar ca membru al curtii constitutionale nu este o debarcare. Iar per global, dl Basescu nu a pierdut nimic, nu a cistigat nimic, totul s-a transformat. Tripleta Macovei – Morar- Kovesi continua sa detina pozitii importante. Ca si dl Morar, dna Kovesi este din asa numita „republica de la Cluj”. Dna Macovei continua sa-si pastreze influenta in CSM, prin membrii CSM care au colaborat cu ea (ex. dl Danilet). Sigur ca ea e nitel sifonata dupa rezultatul electoral minor din conventia PDL, insa cred ca aruncarea ei in lupta pentru presedintia PDL sau, mai bine zis, pentru a facilita un al doilea tur de vot a fost o eroare mare. Insa nu si-a pierdut din influenta in propriul ei grup. Dl Morar ii poate fi foarte bine de folos dlui Basescu la curtea constitutionala, de aceea l-a si numit presedintele acolo. Poate ca dl Morar isi vedea continuarea carierei in alti parametri, insa un loc in curtea constitutionala nu este rau deloc. Inversunarea asupra dlui Nastase nu este aceea a dlui Morar, ea a devenit, cred – si a dlui Morar.

 6. Corect.
  Nu il vedeam pe Morar generator de vectori de acuze, ci unealta. De-aia spuneam ca odata tranzactia facuta, calaul, identificat cu executia victimei, trebuie, la randul lui, scos la pensie.
  Dati prea mare importanta unor oportunisti. Le dati valoare si sanse, numindu-i „republica de la Cluj”. Stiti, ardelenii cu umor spun: „Fie Ghio cat de prost, numa’ fie mare!”.
  Sa-i lasam acolo, sa nu ii crestem mari…

Comentariile sunt închise.