Boston

Niciodata nu am reusit, pina ieri, sa asociez numele de Boston cu altceva decit cu traditie, invatatura, cultura, liniste. Nu reuseam sa imi imaginez, poate si filmele americane sunt de vina, un Boston aglomerat, agitat, murdar, panicat.

Atentatorii de ieri, de la maratonul din Boston, m-au facut sa pot vedea si imaginea oamenilor din Boston terorizati si speriati, loviti si indurerati. Pentru mine  nu incape indoiala ca este vorba despre un act terorist si cred ca este unul din interior, altfel, o reusita din exterior pune la indoiala intreaga politica de securitate interna americana.

Nu pot asocia imaginea atentatorilor decit cu aceea a unor animale de cea mai joasa speta. Sa plasezi bombe la o manifestare sportiva – si inca una internationala – iata o fapta de care numai niste mizarabili sunt in stare.

Reclame

8 gânduri despre „Boston

  1. Exact aceeași imagine o aveam și eu despre Boston…Mă gândeam odată că, dacă ar fi să emigrez în USA, m-aș fi stabilit acolo.

  2. Ooo, daca as avea resurse m-as duce chiar si astazi sa studiez la MIT. Desi cred ca, in tinerete, scoala noastra era la fel de tare.

  3. Cum adică?

    … o reusita din exterior pune la indoiala intreaga politica de securitate interna americana.

    Păi şi-n 11 septembrie, avioanele deturnate erau curse interne, toată organizarea a fost făcută în SUA, toată logistica era asigurată de piaţa internă SUA. În cazul de faţă unde credeţi că se pot procura mai cu uşurinţă explozibili şi cele necesare producerii unor dispozitive explozive decât în SUA? Prin măsurile de securitate înţelegeţi filtrele de pe aeroporturi la intrarea-n State? Păi alea nu pot opri intrarea unor terorişti „curaţi”, că trebuie să fie cei mai proşti să încerce să intre în State chiar şi numai cu un briceag…

    • Atunci cind ma refer la exterior, ma refer la un grup strain; atunci cind ma refer le interior, ma refer la un grup american – si cred ca un grup american „s-ar descurca” mai usor.

Comentariile sunt închise.