Judecator, afacerist, politist, spion

Am citit si eu, ca atitia alti oameni, pe site-ul realitatea.net, stirea despre condamnarea dnilor Catalin Voicu, Florin Costiniu, Marius Locic si Costel Casuneanu, la diferite pedepse, unele cu inchisoare cu executare, altele cu inchisoare cu suspendare. Am ramas surprins de faptul ca, in formularea stirii, agentia media nu face trimitere la probatoriu, desi acuzatiile trebuiau sa fie clar si temeinic dovedite. Ori, formularile jurnalistilor sunt, in relatarea cazului,:Potrivit procurorilor, în perioada iulie – noiembrie 2009, în schimbul foloaselor materiale reprezentând suma de 200.000 euro….”, „Anchetatorii mai declară că Voicu a acceptat, în mod repetat, la diferite intervale de timp,” ceea ce induce, in gindirea publica, ideea ca judecatorii au pronuntat decizia lor nu obiectiv, in functie de probele prezentate, ci subiectiv, in functie de partea ( acuzare sau aparare) care li s-a parut mai credibila. Insa partea cea mai tare a stirii mi se pare urmatoarea: condamnatii, ocupational, sunt un politician – fost militar – un judecator si doi oameni de afaceri (unul dintre asfaltatorii preferati ai dlui Basescu). Ori, intilnesc urmatorul citat:” „Cătălin Voicu este expresia corupţiei generalizate. El şi-a creat un sistem vast de relaţii: judecători, poliţişti, oameni de afaceri şi oameni care lucrează în serviciile de informaţii, pentru a obţine foloase materiale pentru sine”, a spus procurorul.”. Cred ca un sistem vast cuprinde mai mult de patru persoane – si atunci de ce numai patru incriminari in justitie? Deasemeni, discursul citat al procurorului arata ca macar unul dintre cei patru condamnati ar trebui sa fie politist si macar unul membru al serviciilor de informatii. Cine, deci, dintre cei patru, este politistul si cine spionul?

Reclame

4 gânduri despre „Judecator, afacerist, politist, spion

  1. Se pare că citaţi formulările din actul de acuzare, nu din sentinţă. S-avem răbdare să aşteptăm Motivaţia. Dacă va fi publicată şi când va fi ea publicată.

  2. Niciunul din cei patru. Sunt cei cu numarul 5 sau 6…Dar fiind vorba despre un politist si un srist, probabil ca lucreaza sub acoperire si nu pot fi deconspirati… 🙂

Comentariile sunt închise.