Domnii Basescu si Ponta, mai destepti decit poporul roman?

Harta unei posibile reorganizari - din ziarebotosani.ro

Harta unei posibile reorganizari – din ziarebotosani.ro

Modificarea structurii administrativ-teritoriale a Romaniei, adica reintroducerea regiunilor, va aduce modificari numeroase si importante in viata romanilor. Este o decizie majora si care presupune nu doar o buna intelegere si o acceptare, ci mai mult, un sprijin din partea populatiei. Iar intelegerea, acceptarea, sprijinul presupun dezbaterea chestiunii in mediile noastre cele mai diverse, iar dezbaterea, la rindul ei, presupune cunoasterea si aflarea in detaliu a ceea ce propun guvernantii. Iata, de exemplu, atunci cind guvernarea comunista a trecut de la regiuni la judete, unul dintre argumente a fost acela ca, in structura administrativa bazata pe judete, utilizarea fondurilor va fi mai eficienta decit in structura administrativa bazata pe regiuni. Acum, un argument al guvernantilor este acela ca, in structura administrativa bazata pe regiuni, utilizarea fondurilor va fi mai eficienta decit in structura administrativa bazata pe judete. Evolutia economica a aratat ca argumentul de pe vremuri al comunistilor a fost unul corect. Este corect si argumentul de acum? Trebuie discutat, trebuie dezbatut.

Foarte interesant – dar si ingrijorator – este faptul ca, dupa ce au protestat vehement impotriva sirului parca interminabil de asumari de raspundere al guvernelor pedeliste, guvernantiii din prezent doresc … asumarea raspunderii pentru legea privind noua structura administrativa, in timp ce campionii asumarii raspunderilor, pedelistii, se opun, desigur, din dorinta de a se pozitiona altfel decit fortele politice guvernamentale. Cit despre presedinte, stim ca si cum a manevrat, ca presedinte jucator, asumarile de raspundere guvernamentale si refendumurile ca sa-i fie lui bine. Executivul este astfel prins intre ciocan si nicovala, adica intre presedinte si opozitia pedelista. Asumarea raspunderii nu face decit decit sa excluda dezbaterile publica si parlamentara, votul reprezentantilor in parlament si votul cetatenilor, in referendum care trebuie, in opinia mea, sa fie separat de referendumul pentru urmatoarea constitutie.

Impartirea administrativ-teritoriala a Romaniei nu trebuie sa fie rezultatul unui dictat politic! Domnii Basescu si Ponta nu sunt mai destepti decit poporul roman! Dar poate ca guvernantii nostri sunt cu totii ca dl Mazare.

Portretul uselistului la guvernare - Dl Radu Mazare, imagine preluata de la antena3.ro

Portretul uselistului la guvernare ? – Dl Radu Mazare, imagine preluata de la antena3.ro

Reclame

4 gânduri despre „Domnii Basescu si Ponta, mai destepti decit poporul roman?

  1. Ba da, stimabile! Cu certitudine, si Basescu, si Ponta sint mai destepti decit poporul roman. Macar si pentru simplul fapt ca mai sus pomenitii sint niste indivizi, cu propriul cap pe umeri, in timp ce poporul e o faptura „mitologica”, cu 18 milioane de capete, fiecare gindind altceva. Si daca am stabili inteligenta medie a acestor capete, tot primii 2 ar fi deasupra.
    Iar daca problema s-ar pune in acesti termeni, s-ar duce de ripa democratia. Fiindca intotdeauna s-ar gasi un grup de destepti, reali sau inchipuiti, nu conteaza, care sa spuna: poporul a hotarit ceva, dar poporul e prost! (mai prost ca noi!!)
    De altfel, dupa cum desigur ati citit, s-au gasit jartele basiste care sa spuna ca daca lucrurile nu merg in directia „buna” (ei stabilind care-i aia!), atunci mai bine suim democratia in pod.

    • Daca va referiti la titlul articolului, atunci da, el este o intrebare, insa penultima propozitie nu.

Comentariile sunt închise.