Gheorghe Becali

Daca nu ar fi fost jubilatia mediei pro-prezidentiale, cred ca m-as fi multumit cu intrebarea, fara raspuns pentru mine, daca, acum 16 ani, armata a dorit sau nu sa isi faca o amenajare militara ceva mai departe de Bucuresti. Pentru ca acest raspuns ofera un altul legat de economia politica (marxista) care ne-a invatat ca un lucru, inclusiv un teren, are valoare de intrebuintare si valoare. Cum a aparut aceasta jubilatie, mi-am format si eu opinia ca, indiferent ce rele o fi facut in viata lui, dl Gheorghe Becali a fost trimis la inchisoare si din motive politice. Cu atit mai mult cu cit printre inaltele personaje de ieri devenite detinuti tot ieri se afla dl Babiuc, de mai multe ori ministru inclusiv al justitiei, care in anul 2000 a parasit PD-ul pentru PNL, certindu-se deci, este de presupus, atit cu Petre „Esti cel mai bun” Roman cit si cu succesorul Traian Basescu. Interesant ca divulgarea publica a afacerii a fost facuta de catre Jurnalul National, adica reprezentantul mediatic al gruparii care critica astazi sentinta din rasputeri. Si a carui biografie in versiunea romana a Wiki difera substantial de versiunea engleza. Si nu in favoare dlui Babiuc.

Reclame

8 gânduri despre „Gheorghe Becali

 1. Mda, şi din motive politice, pentru că altfel scăpa nepedepsit, dar nu că altfel era nevinovat. E drept, sunt unii care spun că vinovat e numai ministrul, în timp ce privatu-i liber să-ncerce, că doar d-aia-i privat. Dar dac-o luăm aşa ajungem la două feluri de morală, din care una ar fi aia în care privatul are voie să facă toate blestemăţiile, că doar d-aia e privat, şi cealaltă care-l obligă numai pe funcţionar la corectitudine, că el reprezintă statul. Da, dacă oferirea de mită e altfel pedepsită decât primirea de mită, atunci pedepsele ar fi trebuit să fie diferenţiate. Nu ştiu cum e, dar sigur este pedepsită şi oferirea!

  • Cred ca parafraza rostita de varul Ioan Becali, aceea ca mai bine in puscarie decit sarac si bolnav, este cea mai nimerita: in fapt, este vorba de tranzactia care l-a lansat pe Ghe. Becali in lumea mare, fiindca valoarea la vinzare a terenurilor date de militari a fost – ceva mai tirziu – si un milion de euro hectarul (parcelat). Asta a creat un disponibil de citeva zeci de milioane de euro buni de investit in continuare in terenuri dar, mai ales in afacerile cu drepturi litigioase, adica acolo unde Becali s-a afirmat ca si clan, ca si mafie daca doriti, fiindca acolo a fost nevoie sa fie „captati” clienti,functionari, judecatori si avocati si am senzatia ca si maciucari. In fapt, cred ca in aceasta afacere a drepturilor litigioase, de care se fereste toata lumea sa pomeneasca, este problema cea mare. Insa, indiferent ce si cum ar fi fost povestea, aspectul politic este poate cel mai important.

   • Când spuneți de aspectul politic vă referiți la condamnarea lui Becali sau la condamnarea lui Babiuc? Sau doi dintr-o lovitură?
    Și ce înseamnă totuși aspect politic? Răzbunare? Aruncarea de noroi pe blazonul liberalilor? Întreb pentru că cei doi nu sunt deloc percepuți de public ca fiind reprezentanții liberalismului românesc sau al PNLului. Am făcut diferența pentru că, știți deja, eu am o părerea destul de proastă despre ”liberalii” din PNL…

 2. Doi dintr-o lovitura, cred. Nu stiu daca exact razbunare, dar pe acolo. Ati mai citit, din cind in cind, scriituri ale mele si poate tineti minte ca intotdeauna scriu „penelisti” si niciodata „liberali”. Scuzati-ma acum, insa azi e zi de TVA si nu ma simt nici prea grozav. Multumesc pentru vizita si tine legatura.

Comentariile sunt închise.