Inteligenta si blogurile

Aceia care si-au dedicat o buna parte din viata blogurilor si au ajuns sa ofere consultanta in acest domeniu, afirma ca posesorul unui blog trebuie sa accepte faptul ca inteligenta cititorilor sai, insumata, este mai mare decit inteligenta sa. Fiind posibila si situatia in care fiecare cititor al unui blog este mai inteligent decit posesorul acestuia, insa foarte putin probabila deoarece exista, atunci cind actioneaza liberul arbitru al fiecaruia, o autoreglare in ceea ce priveste selectia blogurilor parcurse de un cititor; ca si cititori de bloguri ne orientam, de regula, in limita timpului si preocuparilor, catre acele bloguri pe care le consideram in acord cu nivelul intelectual pe care ni-l atribuim si catre acele bloguri din care, datorita unor posesori pe care ii apreciam ca foarte inteligenti, avem speranta de a invata cite ceva. Situatiile in care un cititor de bloguri frecventeaza cu regularitate blogul unei persoane pe care o considera inferioara lui ca intelect sunt, deci, in opinia mea, putine si fortate, rezultind din obligatii ale respectivului cititor, mai ales atunci cind afisarea superioritatii cititorului, prin comentarii, este insotita de atacarea opiniilor posesorului blogului, in diverse formule. Exista, printre cititorii acestui blog, trei persoane care scriu comentarii in care, in mod mai mult sau mai putin direct, isi afiseaza pretentia de a-mi fi superiori ca inteligenta. Posibil, mama natura nu ne-a inzestrat pe toti la fel. Insa ,le sugerez acestor persoane sa isi caute, pentru lectura, bloguri pe masura inteligentei lor.

Reclame

11 gânduri despre „Inteligenta si blogurile

 1. Dar, draga domnule Nimeni, draga domnule Nimeni, linistiti-va: v-am spus, asa voi si face. Din lipsa de timp, desigur, dar nu numai: discriminarea pe care o practicati dvs. intre animale, aici, in acest spatiu, este pur si simplu insuportabila. Azi, maine, veti publica si articole de discriminare a negrilor, arabilor, evreilor, tiganilor. Iar eu nu tin sa raman pe acest blog fascist.

  P.S.: Aveti dvs. dreptate: normal este ca toti cei care comenteaza pe un blog sa fie convinsi de si sa scoata in evidenta superioritatea proprietarului.

 2. Dar ce va faceti daca pleaca cele trei persoane? Ca ramaneti fara comentatori.

  P.S.: Acum, serios vorbind, sa stiti ca nici nu ma consider superior dvs. ca inteligenta, nici nu obisnuiesc sa va atac opiniile. DIN CONTRA, cu exceptia „cateilor”, mai intotdeauna am fost de acord cu dvs., indiferent in ce spatiu v-ati exprimat. De acord, a propos de „catei”, m-am amuzat tachinandu-va putin, dar fara nici un fel de superioritate sau rautate. PLEC, dar va rog sa fiti convins de un lucru: va apreciez inteligenta, sunt, in general, de acord cu dvs. si tin la dvs. Vorbesc foarte serios. Ce naiba, domnule Nimeni, „suntem prea putini oameni de valoare in tara asta, ca sa ne certam intre noi”, ca sa-l citez pe… Dorin Cocos. 😯 😆

  • Nu mai doresc sa mai si speculez. Consultantii la care am facut referire chiar scriau cu precautie despre asta si se pare ca au avut dreptate sa fie precauti, reactiile la articol au fost virulente. Altfel, oricine doreste sa aiba blog, sa il aiba.

   • Dom-le, da’ io nu speculez de loc. Am nişte bloguri pe care le vizitez mai frecvent. Printre ele sunt şi cele două de mai sus. Regretul meu este că Gabi a încetat să mai scrie. Evident e că cine doreşte să aibă blog să-l aibă, exemplul dat de mine e cel mai concludent în susţinerea acestei idei!

  • Carcotasule, la cat c…t mananci, cum mai poti petinde ca n-ai nimic cu mine? Pofta buna!

    • E perfid, dvs. nu-l cunoasteti. El mi-a alaturat blogul celui al acelui basist infiorator de agramat de Gabi pretinzand ca si blogul meu e de aceeasi calitate. E de-o rautate omul asta, ceva ce nu s-a pomenit!

Comentariile sunt închise.