Un fel de a scrie si o interpretare a sa

Don’t be afraid to express your own opinions and feelings.You are a vital part of the subject¹. Acestea sunt frazele despre care cred ca se potrivesc cel mai bine modului meu de a scrie pe bloguri acum si pe forumurile la care am participat in trecut. Insemnind, printre altele, ca extrem de rar am avut in minte, la inceputul unui text, concluzia la care voi ajunge. De cele mai multe ori am gindit chiar in timp ce am scris, fapt care a fost simtit si – asa au fost semnele – apreciat de unii dintre cei care au avut amabilitatea de a-mi citi cele scrise.

Altfel, se pare ca procesul de scriere recomandat are, in fapt, trei pasi: Writing in its broad sense—as distinct from simply putting words on paper—has three steps: thinking about it, doing it, and doing it again (and again and again, as often as time will allow and patience will endure)². Ceea ce inseamna ca, acest fel de a scrie nemaifiind unul spontan, acela care practica aceasta maniera, profesionista sau mai apropiata de profesionism, are concluziile trase inca de la pasul gindirii textului. Partea proasta in ceea ce priveste scrierile politice considerate a fi fost realizate conform procesului de mai sus este aceea ca ele – si odata cu ele si autorii lor – pot fi acuzate ca sunt scrieri cu concluzii prestabilite. Cat se poate de adevarat, procedural, insa distorsionat ca sens. Acuzatii care imi sunt aduse si mie, uneori, desi nu am ajuns inca sa urmez recomandarile in ceea ce priveste procesul de scriere. Dar, poate poate.

De ce distorsionarea interpretativa? Probabil pentru ca: Persuasion seeks to alter how readers think or believe. It is usually about controversial topics and often appeals to reason in the form of argument, offering evidence or logical proof.
Another form of persuasion is satire, which ridicules folly or evil, sometimes subtly, sometimes crudely and coarsely. Finally, persuasion may be in the form of eloquence, appealing to ideals and noble sentiments³.

Bibliografie: ¹,²,³ – O specific alta data. Are 447 de pagini si am speranta sa o termin de citit, cindva.

P.S. Sa nu uit: pare ca persuasiunea romaneasca mai are o forma, injuratura. Si, in paturile sociale superioare, dosarul.

Reclame

9 gânduri despre „Un fel de a scrie si o interpretare a sa

  1. Cât se poate de adevărat!
    Recunosc că și eu mă fac vinovată de acest lucru. Și cel mai bun exemplu este că am distorsionat caracterele greierelui și furnicii după propria-mi interpretare 🙄 În cel mai voit mod posibil.

Comentariile sunt închise.