Minunata tara in care asistentele medicale au masini Infiniti

Canalul de stiri al CBS, foarte cunoscut, scria ieri „investigators Friday still didn’t know what triggered the frightening car chase and shooting that played out between the White House and the Capitol with Carey’s 1-year-old daughter in the back seat.” Adica, in cursul zilei de vineri, anchetatorii nu au reusit sa determine cauza vinarii lui Miriam Carey. CBS face insa un interesant joc cu timpul: articolul apare si este actualizat simbata, ceea ce inseamna ca nici simbata motivul nu era cunoscut – iar apoi ramine neschimbat, ceea ce inseamna ca acest motiv nu a aparut nici pina acum. Mai zice CBS, atentie, de pe surse, ca „Sources say Carey’s car deliberately rammed into a security barricade and then fled.” Nu mai dicutam, deci, de „martori oculari” ci de „surse”, adica de oameni care doresc sa isi pastreze anonimatul. O problema, cred eu, ar fi aceea ca o lovitura, mai ales una intentionata, cu masina intr-o bariera de protectie ar fi trebuit sa lase pe masina urme vizibile. In filmuletul Youtube de mai jos, masina are o urma pe aripa stinga – fata, insa cred ca este vorba de o lovitura primita de la masina de politie, alba, care o flancheaza la inceputul filmuletului si care are urme vizibile de vopsea neagra pe ea. Adica, macar eu unul nu pot vedea o urma pe masina pe care sa o asociez cu lovirea unei bariere de protectie.

Un episod tragic si singeros din istoria securitatii publice devine unul generator de banuieli privind comportamentul politienesc din doua motive: primul, acela ca nu a aparut nici o informatie credibila despre ce a faptuit Miriam Carey. Al doilea, fiindca intr-o tara cu posibilitati tehnologice si informatice politienesti foarte mari, cele mai mari de fapt, agentii de securitate publica deschid focul in plina strada, generind riscuri pentru trecatori.

Altfel, desigur ca pot conveni cu ideea ca Miriam Carey a fost o temporar schizofrenica luata drept terorista si ca la fel ca o terorista a si fost tratata. CBS mai informeaza ca fortele de securitate au trimis, in casa ei, mai intii robotul, ca perchezitia a durat cam o jumatate de zi si ca din casa au fost ridicate mai multe obiecte neprecizate. Pot aprecia si solidaritatea – de-a dreptul de stinga – dintre ambasada americana si unii magistrati romani si as cere, de ce nu, ca un procuror al dna sa fie insarcinat cu conducerea anchetei privind-o pe Miriam Carey.

 

 

Reclame