D.J. Dl Nimeni: Marsul muschetarilor gri

Tin minte ca am citit, in tinerete, un roman istoric in care, la un moment dat, era scrisa o fraza despre trimbite care sunau sfidator: nu am reusit niciodata, pe deplin, sa audibilizez respectiva fraza pina cind am ascultat marsul muschetarilor gri.

Ca un bonus, marsul soldatilor lui Robert Bruce, datat ca fiind din 1314 si cel mai vechi mars al armatei franceze. Oare ostenii romani ce or fi cintat in vremea bataliei de la Posada, a celei de la Rovine, a celei de la Vaslui?

Reclame

2 gânduri despre „D.J. Dl Nimeni: Marsul muschetarilor gri

  1. Ehe, pe vremea când armata era serviciu obligatoriu, existau o mulţime de „cântece de marş”. N-aveau pretenţia de a fi numite marşuri, da’ aproape fiecare unitate avea o colecţie de asemenea cântece, cu versuri, pe care le cântau soldaţii în marş. Versurile erau de regulă comice, pomeneau de AMR şi de veşnica Leana, iubita soldatului!
    Din păcate n-au fost contemporane cu internetul, motiv pentgru care, bănuiesc, n-am găsit nici o urmă a acestor cântece.

    • Cred ca de vina pentru lipsa onor cintece vechi este lipsa noastra de grija in ceea ce priveste pastrarea valorilor proprii. Asta este.

Comentariile sunt închise.