O batista pe un tambal

Interesant si, in spirit, romanesc finalul acestei istorii cu viramentele bancare re-puse in circulatie mediatica de catre dl Rosca Stanescu: dl senator, cam cum credeam, se repliaza dupa FACIAS, dl Antonescu il exclude iar dl Basescu iese cu onoarea reperata. Apararea dlui Rosca Stanescu in fata forului excluzator al PNL mi se pare bine argumentata si, la nevoie, poate constitui si axul unei aparari in justitie, desi, pare-se, la noi cele mai stralucite si logice aparari sunt, uneori, inutile. Posibil ca povestea sa nu se termine aici, oricum cea mai mare parte a ei s-a desfasurat. Ramin, cu toate acestea, citeva ciudatenii: o justitie care a stat luni de zile in somnolenta in ceea ce priveste plingerea FACIAS ( si chiar ziceau unii prin media ca ar fi ratacit dosarul) a actionat cu mare iuteala de indata ce a fost vorba de dnii Rosca Stanescu si Basescu. S-au pronuntat, in ceea ce priveste documentele de plata, doua sau trei institutii, nu lipsite de abilitare, insa nu s-a pronuntat institutia cea mai in drept sa o faca si cea mai credibila in ceea ce priveste transferurile bancare: BNR. BNR, care este si cea mai autorizata voce in domeniul bancar si care si monitorizeaza toate transferurile bancare si, in general, activitatea tuturor bancilor de la noi. Daca Bancpost are sau nu are drept corespondent american o obscura banca, cu doua filiale doar si care se ocupa de ATM-uri, cu profituri anuale sub suta de mii de dolari si care se adaposteste, printr-un artificiu, sub numele unei banci cindva de prestigiu. Participarea unor sustinatori prezidentiali la o vizibila activitate de tragere de timp, chiar cu riscul ridicolului. Declaratia nuantata a dlui Antonescu. Si poate si altele. Ceea ce ma face sa cred ca avem de a face cu o batista pusa pe un tambal. Nu ar fi nici prima batista si nici primul tambal de la noi. Pina la urma, intrind intr-un oarecare sablon: pe site-ul dlui Rosca Stanescu, in comentarii, PNL-ul a devenit deja o cloaca, ceea ce nu era cu putin timp inainte. Insa nu aduce anul ce aduce ceasul si nu aduce secunda ce aduce nanosecunda.

Reclame

5 gânduri despre „O batista pe un tambal

  1. Cu batista asta pe ţambal, dl Antonescu, manifestul oponent al „coabitării” şi în general al actului de guvernare, mi se pare că şi-a dat cu stângu-n dreptu’. A făcut şi el ciocu’ mic. Tot aia!

    • Pare ca, la un moment dat, cam dupa o zi dupa elucubratiile televizate ale dnilor Halpert si Cartianu, partile s-au inteles cumva, probabil dupa transmiterea unor amenintari reciproce. De fapt, pina acum, nu iese nici una dintre parti cu adevarat rau din povestea asta. Cum isi vor respecta intelegerea pe care o presupun, asta ramine sa vedem.

      • Asta o credeí dv. Eu am zis şi zic că făcând ciocu mic, nu mai are niciun drept să cârtească împotriva „coabitării”. Să-i lăsăm pe Halpert şi Cartianu, nişte imbecili, în cazul de faţă.

  2. PS. În ceea ce priveşte transferul bancar, după bâlbâiala cu contul „în lei” este cât se poate de clar că afacerea miroase a cârpă arsă! Poate să vină chiar şi BNR-u’ să spună că nu s-a făcut transferul, că pe mine unul nu mă face nimeni să cred. Dac-or fi unii să creadă, e strict treaba lor.

    • Pai tocmai asta este, Carcotasule, BNR nu poate veni sa spuna ca nu s-a facut transferul. Fiindca numerele acelea de transfer bancar sunt unice, cu alte cuvinte, daca ele nu se refera la transferurile bancare puse in discutie, atunci ele trebuie sa duca la niste transferuri bancare, nu uitati ca ultima strigatura a fost ca documentele de transfer ar fi fost obtinute prin colationarea altora. Ce poate zice BNR in situatia unor falsuri? 1. Ca, monitorizind tranzactiile bancilor, nu are stire despre nici un transfer bancar in parametrii publicati si 2. catre care tranzactii reale duc numerele de tranzactie specificate pe documentele de transfer publicate. Ori BNR tace, ceea ce imi pare periculos pentru ambele parti in conflict, fiindca asta inseamna, in opinia mea, ca dl Mugur Isarescu isi rezerva dreptul de a vorbi cu alta ocazie despre acest subiect si ca va vorbi asa cum ii va veni lui bine.

Comentariile sunt închise.