Dl Basescu a invins! Si s-a salvat!

Din 1962, de la victoria deplina si definitiva a cooperativizarii, Romania nu a mai trait o victorie politica de o asemenea amploare cu aceea inregistrata astazi de catre dl Basescu impotriva dlui Nastase, prin procesele politice intentate acestuia. O victorie opintita, care a necesitat deplasarea dlui Basescu la CSM, ca sa bata saua sa priceapa iapa, ca doar nu era sa se duca omul pina in sala tribunalului ca sa ceara inchisoare pentru dl Nastase. Cu aproape o zi de asteptare, semn ca o majoritate judecatoareasca s-a conturat greu – si, probabil, cu convulsii – in echipa de judecata. Oricum o pedeapsa care nu va permite dlui Nastase sa iasa din inchisoare mai devreme de doi ani si care ii incheie acestuia, prin lipsirea de drepturi, cariera politica. Doi ani insemnind ultimul an de mandat al dlui Basescu plus un an in care acesta sa se puna la adapost. Ori un an, cu o gratiere din partea viitorului presedinte, insa gratierea presupune recunoasterea vinovatiei, ceea ce dl Nastase nu pare a dori sa isi asume. Dl Nastase era, din perspectiva istorica, singurul personaj politic cu care dl Basescu nu se putea intelege. Pe dnii Ponta si Antonescu ii va prosti usor.

Reclame

15 gânduri despre „Dl Basescu a invins! Si s-a salvat!

  • Multi oameni de calitate citesc acest blog, dar putini comenteaza. Este greu sa esentializezi discursul, sa fii prompt in reactii, sa fii la nivelul gazdei. Finetea observatiei, punerea la fix a punctului pe „i” in contextul politic actual halucinant, despartirea apelor nu sunt la indemana oricarui postac obisnuit cu „ba, pe-a ma-ti-i”. Parerea mea…

   • La Multi Ani, Velisar Iancu!
    Hideti sa va scriu o poveste, ca tot de-abia mi-a scris o nickname ca am o gindire infantila . Pe cind eram in liceu, la una dintre prelegerile stiintifice deschise la care eram invitati, s-a discutat despre aura si despre faptul ca se reusise fotografierea ei. Cei care reusisera asta era un grup de cercetare de la Universitatea din Nottingham. Ei bine, de la rasatii oameni de stiinta de la Universitatea din Nottingham, din trecut, pina la muhahaha-ua tiganeasca sosind astazi din aceeasi universitate este o distanta imensa.
    Nu mai sunt la moda nici Creanga, nici Parisul, insa tind sa acord mai multe semnificatii vorbei cu dusul bou si intorsul vaca.

    • Multumesc pt urare! Astazi voi merge la un sarbatorit, adica un Ioan adevarat! (Am avut curiozitatea, cu mai multi ani in urma, sa consult calendarul crestin ortodox. Ei bine, nu exista nici un sfant cu numele meu).
     Va voi vizita in continuare, dar sa stiti ca are dreptate si Maxi

     • Multumesc pentru vizita, nu am citit ce a scris Maximmouse, ma voi uita, insa perioada de comentat pe blogul dlui Nastase s-a incheiat, pentru mine.

   • In acest caz, poate binevoiti a observa faptul ca acest blog este un blog cu contor: numarul de vizite este afisat, atit cel total cit si cel zilnic. Asa ca, daca nu sunteti de acord cu cele scrise de mine, spuneti asta direct, nu incercati sa pareti cretin.

  • P.S. si totusi ne bucuram ca Adelu e la locu lui. asteptam sa-i vedem si pe ceilalti pedelei, penelei, pesedei , udemerei, oricine si-a batut joc de romania !

 1. Dl Nastase era, din perspectiva istorica, singurul personaj politic cu care dl Basescu nu se putea intelege

  Din orice perspectivă, Adrian Năstase nu mai conta ca personaj politic. Era complet anihilat.
  Eu nu cred că ultima lui arestare este o acţiune politică, revanşardă sau de alt ordin… ocult.
  Vendeta politică nu este ca pescuitul sportiv: prinzi peştele cel mare, îl ţii o vreme, îl măsori, îi faci poze, îl mediatizezi, pentru onoarea ta de pescar dibaci, apoi îi dai drumul, urmînd să arunci din nou undiţa, ca să repeţi figura!
  Eu cred că în problema arestării lui A.N., s-a făcut un act de justiţie şi atît.
  Pe de altă parte, cînd îţi propui să faci o artă din a prinde şi a pedepsi rechinii economiei naţionale, nu scoţi din mînecă un singur As, arestatul de serviciu, ci continui să-i arunci în arena opiniei publice pe toţi vinovaţii de corupţie, pînă la ultimul, în şir indian, fără să te gîndeşti măcar o secundă că este posibil, conform principiului dominoului, să-ţi vină rîndul!
  Aştept cu interes continuarea acestui serial…

  • Multumesc ca m-ati lasat sa va cunosc parerile. Relativ la vendeta politica: cred ca dl Basescu aduce in politica romaneasca un obicei care nu exista in politica romaneasca antebelica, dar care a fost importat din stalinism si anume urmarirea adversarului politic pina in gaura de sarpe. Urmarirea pina in gaura de sarpe conduce, in opinia mea, la crearea si in politica noastra a ceea ce marele regizor Stanislawski ( asa stiu eu, poate ma insel) a denumit „marele mecanism”. Dupa parerea mea, urmarirea pina in gaura de sarpe a lui Adrian Nastase nu a avut nimic in comun cu o partida de pescuit si inca sportiv. Pentru viitorul apropiat, lucrurile sunt amestecate, ceea ce sporeste confuzia in privinta condamnarii lui Nastase: dl Fenechiu mi se pare, cu claritate, vinovat. Si dl Voiculescu mi se pare vinovat, insa cred ca si latura politica este importanta in acest caz. Sunt foarte curios cum va merge procesul Ridzi. Altfel, mai stim niste rechini care ar trebui prinsi si pedepsiti, cred insa ca vor scapa.

 2. Văd că v-a vizitat și doamna Simona M, alias Sara M, alias Lexia, alias Thea etc, etc, etc. Dar ce nu fac unii ca să se bage în seamă.
  Nu este o răutate din partea mea, este doar o atenționare, dar am dorit să o fac fiindcă vă consider unul dintre puținii mei prieteni din internet și am convingerea că mă cunoașteți destul, astfel încât să fiți sigur că nu aș fi scris asemenea comentariu fără să am o bază.

  • Multumesc, Mitzaa. Stiti ca tipii sunt cu ochii pe mine de mai mult timp si ca incearca sa ma controleze doar ca, in ciuda foarte bunei lor organizari ( excelenta, chiar!), totusi, uneori, nu stiu unii de altii. Cei trei care au aparut, deloc intimplator, de ieri incoace, nu stiu ca au intrat in zona de supraveghere a unora mult mai grei ca ei.

Comentariile sunt închise.