Dl Nicusor Constantinescu, ca si condamnat!

Atunci cind dl Constantinescu a fost saltat pe principiul „curat neconstitutional, da’ umflati-l!” m-am intrebat imediat ce alt eveniment trebuia sa mascheze galagia facuta cu si de presedintele consiliului judetean Constanta. Pentru ca a devenit un automatism banal, atunci cind, in obsedantul deceniu Basescu, un eveniment este prea galagios, cu siguranta ca, simultan, un altul are loc pe tacute. Si am gasit repede, in chiar presa prietena presedintelui, ca evenimentul – pereche era incheierea procesului dnei Ridzi. Daca i-or fi facut sau nu profilul psihologic inainte, nu stiu, insa este destul de vizibil ca dl Constantinescu este un om care nu se gindeste deloc la propria imagine si care, in urmare are un comportament neadecvat situatiei si daunator siesi ca imagine publica. Nu ma indoiesc ca statul de drept s-a intarit in urma aducerii dlui Constantinescu cu politia, fara a fi fost convocat anterior.

Ori, batuta pe loc din parcarea Consiliului judetean Constanta a avut loc tocmai din motive de imagine, dl Constantinescu fiind nu numai eliberat ulterior ci si cu interdictia de a parasi tara anulata, oferindu-i-se si lui sansa izbavitoare ca, precum dl Necolaiciuc, sa se inscrie in FBI. Pina la urma, useleul a mai pierdut un punct fiindca la ce poti sa te astepti de la un om care, beat fiind, a adormit in masina la semafor, in calitate de conducator auto – si a deranjat traficul pret de o jumatate de ora?

Dar, indiferent cele de mai sus, nici un procuror sau politist nu si-ar fi permis sa abuzeze un presedinte de CJ daca nu ar fi avut siguranta trimiterii acestuia la ocna. Pentru ca un presedinte de CJ are si el destule mijloace locale pentru a le face zile fripte celor care il abuzeaza. De aceea cred ca, in principiu, dl Constantinescu are locul la ocna garantat ca si sansa ca, facind fitness la taiat sare, sa-i multumeasca zilnic dlui Basescu pentru cura de slabire si pentru posibilitatea de a redeveni, in citiva ani, un idol al femeilor. Iar noi, cum arestarile prin parcari vor deveni si ele banale, ne putem astepta, pentru a sustine stacheta spectaculozitatii, la arestari (televizate) in WC-uri, la strand,…

Reclame