Amestecate

Constat astazi, venit dupa multe luni de zile, poate prea multe, in acest loc din internet, ca dispersarea mea a avut consecinte importante. A trebuit migrez catre alte zari virtuale: doua bloguri, trei pagini de Facebook, Twitter, cam tot ceea ce internetul ofera in materie de ceea ce numim socializare. Iar cea mai importanta consecinta a fost nu atat uitarea blogului dlui Nimeni, cat scaderea lui ca importanta, in ochii mei.

Zilele trecute am privit, de la inaltimea unei pagini de Facebook, conflictul politic legat de Antena 3 si de televiziunile trustului Intact; nu are sens sa relatez fapte si detalii cunoscute acum de toti. A devenit evident ca a fost vorba de o tentativa de a opri emisia Antenei 3.Lucru cumva facut cunoscut (sau recunoscut) la un alt post TV de catre un ziarist adversar al Antenei 3 si, totodata, utilizator al unui limbaj destul de murdar. O consecinta pe care o subliniez este aceea ca, in zona ne-partizana Antenei 3, au inceput a se desparti apele, sustinatorii dlui Basescu de sustinatorii dlui Iohannis; cu exceptia unor sustinatori ai dlui Basescu carora nu le convine sa se indeparteze de dl Iohannis acum, ei fiind benficiari ai ‘guvernului meu’; poate ca o vor face mai tarziu ori poate ca beneficiile politice ii vor determina sa – l abandoneze pe dl Basescu si sa ramana langa dl Iohannis. O victima a situatiei a fost cunoscutul activist unionist dl Simion, cumva fortat sa tina un meeting simultan unionist si anti-Iohannis cu doar cateva zeci de manifestanti, in locul unei anuntate contramanifestatii la manifestatia pro-Antene din ziua anterioara. Ca sa nu mai vorbim despre discursul de inspiratie basista al dlui Simion; lucruri care nu-i pot decat dauna in activitatea sa de dincolo de Prut.

Cei care au rabdare sa asculte Cantecul lui Roland, pe filiera norvegiana, interpretat de Trio Mediaeval, sunt invitatii mei:

Sa auzim numai lucruri bune unii despre ceilalti.